album
Indie

Mac Demarco

This Old Dog

CAPTURED TRACKS/KONKURRENT

Dat het niet altijd ‘lang leve de lol’ is bij Mac DeMarco valt te destilleren uit zijn platen Salad Days en Another One, met liedjes over eenzaamheid, onzekerheid en mislukte liefdes. Ook zijn derde plaat This Old Dog is serieus van toon.

Muzikaal heeft hij een kleine afslag genomen, door vooral een akoestische gitaar te gebruiken, naast een drumcomputer, en de dosis synthesizer te verhogen. De demo’s voor dit album maakte hij in New York, maar hij liet ze even liggen, om de nummers opnieuw op te nemen in zijn nieuwe woonplaats Los Angeles. Dat verklaart wellicht het milde oceaanbriesje dat erdoorheen lijkt te waaien, hoewel de Canadees de melancholie altijd iets lichtvoetigs mee weet te geven. Familie is een terugkerend thema op deze plaat, de moeizame relatie met zijn vader in het bijzonder. In de eerste twee nummers, My Old Man en This Old Dog, komt die ter sprake, net als in het soft synth-nummer On The Level: ‘Boy, this could be your year / Make an old man proud of you / Forget about the tears’. Hij steekt zijn halfzus een hart onder de riem in het korte, breekbare Sister, waarin hij zijn off-kilter elektrische gitaar nog even tevoorschijn haalt. DeMarco lijkt zowaar de adolescentie te ontgroeien. This Old Dog is in elk geval een fraaie, volwassen plaat.

Mac DeMarco staat op 29 november in TivoliVredenburg (Utrecht) en op 30 november in Paradiso (Amsterdam). Voor de show in Utrecht zijn nog tickets.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Mac Demarco - This Old Dog (album) | OOR