album
Indie

Mac Demarco

This Old Dog

CAPTURED TRACKS/KONKURRENT

Muzikaal heeft hij een kleine afslag genomen, door vooral een akoestische gitaar te gebruiken, naast een drumcomputer, en de dosis synthesizer te verhogen. De demo’s voor dit album maakte hij in New York, maar hij liet ze even liggen, om de nummers opnieuw op te nemen in zijn nieuwe woonplaats Los Angeles. Dat verklaart wellicht het milde oceaanbriesje dat erdoorheen lijkt te waaien, hoewel de Canadees de melancholie altijd iets lichtvoetigs mee weet te geven. Familie is een terugkerend thema op deze plaat, de moeizame relatie met zijn vader in het bijzonder. In de eerste twee nummers, My Old Man en This Old Dog, komt die ter sprake, net als in het soft synth-nummer On The Level: ‘Boy, this could be your year / Make an old man proud of you / Forget about the tears’. Hij steekt zijn halfzus een hart onder de riem in het korte, breekbare Sister, waarin hij zijn off-kilter elektrische gitaar nog even tevoorschijn haalt. DeMarco lijkt zowaar de adolescentie te ontgroeien. This Old Dog is in elk geval een fraaie, volwassen plaat.

Mac DeMarco staat op 29 november in TivoliVredenburg (Utrecht) en op 30 november in Paradiso (Amsterdam). Voor de show in Utrecht zijn nog tickets.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst 2019: Lana Del Rey maakt album van het jaar
eindlijst

OOR’s Eindlijst 2019: Lana Del Rey maakt album van het jaar

Norman Fucking Rockwell! van Lana Del Rey is door de verzamelde Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van het ...
De 100 beste songs & tracks van 2019 (volgens OOR's Koen Poolman)
nieuws

De 100 beste songs & tracks van 2019 (volgens OOR’s Koen Poolman)

Volgende week maken we OOR's Eindijst bekend: de 20 beste albums van 2019. Als voorpret slingeren we alvast 2 x ...
Pink Floyd's 'Later Years': de derde incarnatie van de symfonische reus
achtergrond

Pink Floyd’s ‘Later Years’: de derde incarnatie van de symfonische reus

Goed nieuws en slecht nieuws: Pink Floyd leeft nog, maar niet lang meer, zo leren we uit de titel The ...

Recensie: Mac Demarco - This Old Dog (album) | OOR