album
pop

Fischer-Z

Til The Oceans Overflow

SO-REAL/PIAS

Ook zonder de bandnaam herkennen fans direct aan de hoestekening dat dit een nieuw album van Fischer-Z betreft. De in Berlijn Aan Zee gesitueerde man in dat gele shirt is exact dezelfde als die op de hoes van Red Skies Over Paradise, dat dit jaar exact veertig jaar geleden verscheen, met Berlin als openingstrack. Voor Til The Oceans Overflow toog die onvermoeibare John Watts (66 inmiddels) naar zijn favoriete Duitse stad om er in de Hansa Studio’s te gaan opnemen.

Soms blikt Watts ook echt terug, zoals in Brian en In Romance Can Last Forever. Relevanter klinkt de sentimentele ouwe rot echter elders, want laten we eerlijk zijn, daarvoor is er de laatste veertig jaar teveel gebeurd en is de huidige situatie in de wereld te nijpend. Het draait meteen in opener Choose om de grote problemen op aarde. ‘Saving the world in a desperate situation / You have a voice and choice, so choose!’ Als dat ongetwijfeld even sentimentele publiek tijdens een van die optredens van de komende reeks hem nu eerst een half uur die nieuwe urgentie over zich laat uitstorten, dan kan het daarna naar hartenlust om Marliese gaan gillen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: Fischer-Z - Til The Oceans Overflow (album) | OOR