album
punk

Together Pangea

Bulls And Roosters

NETTWERK/V2

Voor de gemiddelde indiefan is together PANGEA – je ziet dat ze hip zijn aan de aanstellerige spellingswijze – een superruige punkband. Liveshows met stagedives en moshpits en zo, de zichzelf serieus nemende muziekliefhebber heeft het allemaal gezien op zijn favoriete indiefestival. Want het Californische kwartet – er is een nieuw bandlid bijgekomen – is het lekker gekke bandje dat het altijd goed doet op een, ik noem maar iets, Best Kept Secret.

Op vorige album Badillac bleek het met dat ruige (op plaat in ieder geval) best wel mee te vallen en het nieuwe Bulls And Roosters zet je als luisteraar ook flink op het verkeerde been. Opener Sippy Cup is nog een heerlijk zeurderig, vuig garageliedje. Bij tweede track The Cold blijkt dat het gestileerde van de hoes – vooral bassist Danny Bengston is een haast onherkenbare hipster geworden – ook in de muziek is doorgesijpeld. Gelukkig is het saaie flower power-popliedje niet representatief voor de rest van de plaat, want together PANGEA klinkt op nummers als Better Find Out en Southern Comfort feller dan ooit. Rauwer ook, maar tegelijkertijd opmerkelijk gefocust. Komt volgens de heren zelf omdat ze de plaat analoog opnamen, maar stiekem zijn de liedjes gewoon beter dan op Badillac. En dan vooral de rustigere tracks, die we stiekem allemaal altijd doorspoelden bij together PANGEA, toch? Hoef je met Kenmore Ave. en Gold Moon echt niet te doen hoor. Komt ook omdat de teksten beter zijn. Niet dat het erg veel uitmaakt waar een band als deze over zingt – en gelukkig horen we ook zinnen als ‘Is it real, is it real, am I high?’ voorbijkomen – maar je kunt nou eenmaal niet eindeloos blijven zingen over dronken met een halfslappe lul op je skateboard over Venice Beach rollen. Goed, Bulls And Roosters is een heerlijk plaatje, dat mag duidelijk zijn. Zelfs de hipsterpunkbands wantrouwende scenekid – ik dus – is om.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Together Pangea - Bulls And Roosters (album) | OOR