album
Punk

Fidlar

Too

WICHITA/PIAS

De lawaaipapegaaien van FIDLAR trekken op Too weer alle registers open. Cheap Beer, Whore en Cocaine van het titelloze debuut uit 2013 krijgen waardige opvolgers met 40oz On Repeat, The Punks Are Finally Taking Acid en Sober (met de typische . . .

Zac Carper, hoofdverantwoordelijke voor al dit puberale punkrockgeweld én zelfbenoemd ‘sucker for hooks’, gaat het niet mooier maken dat het is: drie, maximaal vier akkoorden per nummer en goed verstaanbare/meebrulbare teksten, dat is het wel zo’n beetje. En godallejezus, wat maken de Angeleno’s er met die ingrediënten een heerlijk feestje van. Luisteren naar de plaat verschilt niet heel wezenlijk van een FIDLAR-concert bijwonen, afgezien van de liters zweet die van je rug gutsen. Too is een kolkend, stomend en briesend vehikel met een duidelijke boodschap: enjoy the ride! Twee keer schroeft FIDLAR het tempo terug, in het duistere Overdose (‘Really gonna try not to overdose again’) en het onweerstaanbare popliedje Stupid Decisions. Lekker hoor, maar in de zesde versnelling, net niet uit de bocht vliegend, blijft FIDLAR op z’n best.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Fidlar - Too (album) | OOR