album
indie

Trentemøller

Harbour Boat Trips Vol. 02 - Copenhagen

HFN/NEWS

In afwachting van een nieuw Trentemøller-album meert er andermaal een verzamelaar aan in de haven van Kopenhagen. In tegenstelling tot het eerste deel, dat tien jaar terug verscheen, staat er ditmaal nauwelijks elektronische dansmuziek op Harbour Boat Trips.

Nee, dit tweede deel draait vooral om het geluid van de donkere jaren tachtig (en begin negentig). Toen de doempop van Siouxsie & The Banshees, The Cure en Slowdive populair was. Van die laatste groep komt Slomo voorbij, afkomstig van hun naamloze reüniealbum uit 2017. Voor de rest staan er toch vooral artiesten van nu op de rol, zoals Tropic Of Cancer, Moon Duo en Trentemøller-lieveling The Raveonettes. Die scherpe keuze voor somberpop, compleet met galmende gitaren, droge plukbassen en melancholieke zang, maakt Harbour Boat Trips Vol. 02 tot een verzamelaar die nogal afwijkt van de reguliere mix-cd’s. Hij doet je realiseren dat dit soort ‘oogpotlood-new wave’ nog altijd gemaakt wordt. Het meest elektronische nummer is nota bene afkomstig van Trentemøller zelf. Zijn nieuwe single, een cover van Neil Youngs Transformer Man, grijpt terug op zijn dubby sound ten tijde van debuutalbum The Last Resort. Meer dan een zoethoudertje, deze fijne compilatie vol grijstinten.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Trentemøller - Harbour Boat Trips Vol. 02 - Copenhagen (album) | OOR