album
PUNKROCK

SAMIAM

Trips

HOPELESS/SUBURBAN

Klein geschiedenislesje: Isocracy is een in sommige kringen legendarische punkrockband die eind jaren tachtig één 7-inch uitbracht. Drummer John Kiffmeyer verliet de band om samen met Billie Joe Armstrong Green Day op te richten, twee andere leden begonnen een nieuwe band: Samiam. De band waar latere Green . . .

Zanger Jason Beebout mag de veertig inmiddels gepasseerd zijn, hij laat met gemak alle youngsters zien hoe je een punkrockplaat vol zingt. Trips is een lekker smerig album – als we de tenenkrommende afsluiter Happy For You buiten beschouwing laten – dat nauwelijks onderdoet voor de betere platen van Bad Religion. Dat Samiam nooit die status heeft gekregen lijkt vooral een kwestie van pech. Nummers als 80 West en Free Time zijn simpelweg punkrockpareltjes, Clean Up The Mess heeft op een aangename manier wel iets weg van het vroege werk van Against Me! en Did You Change komt het dichtst in de buurt bij de nummers van Clumsy (1994), het enige album van Samiam dat bij een major label uitkwam. Punkrockfans: luister naar deze band!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: SAMIAM - Trips (album) | OOR