album
Hiphop

Adrian Younge & Ghostface Killah

Twelve Reasons To Die II

LINEAR LABS/BERTUS

Twelve Reasons To Die was in 2013 een prettig tussendoortje van Adrian Younge en Ghostface Killah, die zich te buiten gingen aan een maffiaverhaal rond Tony Starks, Ghostface Killah als personage en een ingewikkeld misdaadsyndicaat. In het vervolg wordt het er niet begrijpelijker op. Er wordt gemoord, er zijn re . . .

Het is sowieso een feest met de gasten op dit album. Lyrics Born, Scarub, Chino XL, Vince Staples en verteller RZA tonen zich de ideale hulptroepen. Vraag vooral niet waar het verhaal precies om draait, want wij raakten al snel de draad kwijt tussen de rondvliegende kogels bij alle afrekeningen. Het is nog makkelijker om de wereld rond Holleeder te doorgronden. Maakt niet uit, want Twelve Reasons To Die II heeft nog meer dan genoeg om je mee te vermaken. Misschien zorgt juist het muzikale plezier er wel voor dat het lastiger is om je op de teksten te concentreren. Het album laat zien wat de rappende wereldtop in zijn mars heeft. De productie van Adrian Younge is niet onderscheidend genoeg om van het album een klassieker te maken. Twelve Reasons To Die II is meer een soort van stripboek, maar dan wel een heel goed stripboek.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Adrian Younge & Ghostface Killah - Twelve Reasons To Die II (album) | OOR