album
GRINDCORE

UNITED NATIONS

United Nations

CARGO/SUBURBAN

Als je al je halve leven zanger bent van een emocoreband, dan wil je wel eens iets anders. Geoff Rickly (Thursday) en Daryl Palumbo (Glassjaw, Head Automatica) vormen samen met onder andere Converse-drummer Ben Koller de United Nations – hoewel de namen van de bandleden niet officieel zijn bevestigd – en . . .

De kenmerkende cleane vocals van Rickly contrasteren op een geweldige manier met de enorme lading aan geweld dat de rest van de band produceert. United Nations schopt om zich heen en vliegt werkelijk alle kanten op. Er wordt gerefereerd aan The Beatles in albumhoogtepunt Resolution #9 (‘We all live in a yellow submarine / We all live in a cellophane dream’) en aan Refused (in The Shape Of Punk That Never Came) en er worden politieke statements de ether in geschreeuwd. United Nations is duidelijk een project geboren uit rebellie: op promofoto’s zien we vier mannen met Ronald Reagan-masker en de bandnaam zorgde ook al voor de nodige ophef. De ware motieven van de band blijven echter onduidelijk, maar dat lijkt juist de bedoeling. Heerlijke afreageerplaat, die na een half uurtje ook af is.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: UNITED NATIONS - United Nations (album) | OOR