album
Pop

Mark Ronson

Uptown Special

COLUMBIA/SONY MUSIC

Wie even wil lachen, moet de clip Ooh Wee eens terugkijken. Het was de single waarmee Mark Ronson doorbrak. Toen zat de tegenwoordige hitproducer nog volop in de hiphop en werd hij bijgestaan door Ghostface Killah en wijlen Nate Dogg. Voor de gelegenheid had Ronson de titel van zijn debuut . . .

Natuurlijk maakte hij uitstapjes met Amy Winehouse en Duran Duran, maar ook het vorige album Record Collection uit 2010 bouwde voort op dit fundament. Het manco van Record Collection wordt voortgezet op Uptown Special. De nummers klinken als hit na hit, alleen dan van het soort dat je gelijk vergeet. Alzheimerpop. Of kan iemand nu nog The Bike Song, Somebody To Love Me en Glass Mountain Trust van het vorige album uit het hoofd voorzingen? Het lijkt ook met Uptown Special te gebeuren. Natuurlijk is Uptown Funk een hit. En het is een gouden zet geweest om Mystikal uit de mollenballen te trekken om Feel Right vol te blaffen, dat wordt ongetwijfeld nog een hit. Daffodils, In Case Of Fire en Leaving Los Feliz springen er in positieve zin uit door klank en productie. Maar de rest kunnen en gaan we snel vergeten. Het lukt Mark Ronson maar niet om een heel album te maken dat een langdurige indruk achterlaat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Mark Ronson - Uptown Special (album) | OOR