album
Rock

WOLFMOTHER

Victorious

UNIVERSAL

Andrew Stockdale is een wispelturig man. Geen Wolfmother, wel Wolfmother, solo, toch maar niet solo. Hoe dan ook: Victorious is het vierde album van de Australische band, of van wat daar nog van over is. Want Wolfmother is Andrew Stockdale. Hij is het mastermind dat alle nummers schrijft en inspeelt . . .

Hoog tijd voor wat vuige retrorock zelfs, want vorige plaat New Crown (2014) stilde onze honger naar vervlogen tijden niet echt. Op Victorious is vriend Stockdale beter in vorm. De riffs zijn weer dikker dan de chococladevlokken van Venz, de referenties naar Black Sabbath, Pink Floyd en Led Zeppelin zijn talrijk en de uithalen van de frontman klinken dankzij sterproducer Brendan O’Brien weer als vanouds. Sterker nog: dichter bij de titelloze debuutplaat uit 2005 kwam de band niet eerder. Opener The Love That You Give bijvoorbeeld bevat alles wat Wolfmother zo opwindend maakt, verpakt in tweeënhalve minuut awesomeness. In Pretty Peggy houdt Stockdale het daarentegen klein: hij zingt dat ie in de stromende regen staat en dat rozen rood zijn, we horen wat gefluit en staan ineens midden in de jaren zestig. Daarna neemt City Lights je mee naar de jaren tachtig, compleet met glamrock-achtige gitaarmelodieën. Net als in single en titeltrack Victorious overigens, al is dat nummer wel heel erg een buiging naar AC/DC en Guns N’ Roses. Aan de andere kant: als zij in de eighties stadions konden vullen, waarom Wolfmother dan niet in 2016? De productie van O’Brien geeft Wolfmother een groots geluid zonder dat het glad wordt en geeft Stockdale de ruimte om te excelleren. Bovenal voelt Victorious als een korte trip door de tijd. Tien nummers, iets meer dan een half uur en daarna ben je weer thuis. Precies zoals een Wolfmother-album hoort te zijn.

Victorious van Wolfmother gratis thuisbezorgd krijgen, samen met nog drie andere ronkende rockplaten (van De Staat, DeWolff en Birth Of Joy)? Neem dan nu een abonnement op ons prachtblad! Klik hier voor alle info.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

Recensie: WOLFMOTHER - Victorious (album) | OOR