album
Hiphop

DRAKE

Views

CASH MONEY/UNIVERSAL

Je zou een roman kunnen lezen, lekker opschieten met een talencursus, een mooie origamivogel vouwen of van Utrecht naar Enschede kunnen rijden. Allemaal in de tijd dat je ook naar Views van Drake luistert . . .

Hij heeft er dus nogal wat van, die views. Niet alleen op YouTube, maar ook op de wereld en op zijn directe omgeving. En Drake vond het niet nodig om daar in te snoeien. Een concert van een uur en twintig minuten is perfect op lengte. Een album dat zo lang is, moet heel speciaal zijn om je aandacht vast te houden. En daar staat Drake gelijk al een beetje op achterstand door zijn gewoonte om wo-ho-hooo-ooo-rden heel lang in een melodie op te re-he-heeeeekken. Soms is het te veel een formule die Drake hanteert, met zijn producers-sterrenteam uit Toronto, bestaande uit Maneesh, Boi-1da, 40 en Nineteen85. Vooral die laatste verdient wel een bonus, omdat hij niet alleen het magistrale Hotline Bling produceerde, maar ook nieuwe hit One Dance. Het zijn de nummers waarin Drake op zijn best is. Met wat beperkingen (zodat hij niet vervalt in te lang melodisch gemompel, dieptepunt daarvan is Redemption), een overzichtelijke structuur en wat stukken die goed blijven hangen. Views is een schot met hagel, af en toe raak, vaker een schot in het luchtledige.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: DRAKE - Views (album) | OOR