album
POSTHARDCORE

ABLE BAKER FOX

Voices

ARCTIC RODEO/BERTUS

Bij de namen Small Brown Bike (posthardcore in de traditie van Hot Water Music) en The Casket Lottery (hobbyproject van enkele leden van hardcoreband Coalesce) zal niet bij veel mensen een belletje gaan rinkelen. In 2002 namen ze een split-EP op. De twee bands hielden daarna contact via email . . .

De drie geven elkaar voldoende ruimte. De band weet bovendien de screamo-cliché’s te vermijden. Ondanks dat veel nummers de structuur van schreeuwcouplet en zangrefrein volgen, is Voices een originele, spannende en tikkeltje experimentele plaat geworden. De vier muzikanten van Able Baker Fox spelen in veel verschillende bands, beheersen verschillende stijlen en weten die op deze plaat tot een soms tot kippenvel leidend geheel te smeden. October en Face On Fire behoren simpelweg tot de betere posthardcorenummers van de laatste jaren. De opbouw, de ware emotie en het geweldige gitaarwerk van Mike Reed en Nathan Ellis – deze plaat is ontstaan uit niets anders dan artistieke noodzaak. Willen alle jonge emobands trouwens even luisteren naar de soms wonderschone teksten op Voices? Niets minder dan een onverwacht meesterwerk.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...

Recensie: ABLE BAKER FOX - Voices (album) | OOR