album
Indie

The War On Drugs

Wagonwheel Blues

SECRETLY CANADIAN/KONKURRENT

Grappig: een band die zich The War On Drugs noemt en een verslavend album uitbrengt. Want verslavend is Wagonwheel Blues, het debuut van de indierockformatie uit Philadelphia. En niet zo’n klein beetje ook. Met blues heeft The War On Drugs niets van doen, wel in een aantal nummers met Bob Dylan. Evenwel niet op een hinderlijke manier. De band is geen slaafse volgeling, die het risico loopt om de dodelijke kwalificatie ‘kroonprinsen’opgeplakt te krijgen. Nee, The War On Drugs gaat zijn eigen weg en verbindt Dylaneske zang met rauwe indiefolk of lawaaiige indierock.

Zo lijkt het in het dreinende Show Me The Coast alsof Dylan achter de vodden wordt gezeten door een extravert Velvet Underground. En in There Is No Urgency door My Bloody Valentine. Nog een grote naam als referentie: in het voor de vuist weg rockende A Needle In Your Eye #16 klinkt The War On Drugs als een indieversie van Bruce Springsteen. Top. Dat is ook het uitzinnige Taking The Farm. Deze mix van Sonic Youth en Suicide op speed is een onverwachte meezinger. Betere dope dan dit album kun je momenteel niet hebben.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Recensie: The War On Drugs - Wagonwheel Blues (album) | OOR