album
Rock

ADMIRAL FREEBEE

Wake Up And Dream

SONY MUSIC

De foto van de kleine admiraal op de hoes doet een mens glimlachen. Tom van Laere hing hem op in de kleine Sputnik Studio in Schoten, vlakbij Antwerpen. Het zal de sfeer goed hebben gedaan . . .

Geen vliegreis ditmaal om met een Amerikaanse grootheid als producer nieuwe liedjes op te nemen. Van Laere produceerde eerder Raymond van het Groenewoud en klaarde nu ook deze klus zelf. Met zijn eigen band, inclusief blazers, of met fris nieuw jong bloed. Liedjes over je niet thuis voelen, twijfel, narcisme en een grappig eerbetoon aan The Pixies. Verhalende songs met een bijzondere kijk op de wereld, grappige conversaties, inclusief een remake van zijn Bad Year For Rock & Roll, over de horny boy op feestjes die uiteindelijk uit verveling op zoek gaat naar porno. Hij zingt in de eerste persoon, omdat hij dat beter vindt klinken dan te zingen over John dit of Mary dat. Een bijkomend voordeel is dat als iemand in de auto zo’n nummer meezingt, zo’n liedjes dan meteen over hem of haar gaat, zo vertelde hij me al eens. Freebee geniet van verwarring zaaien, maar schrijft daar steeds wel verdomd goede songs voor. Soms gevoelig, soms hilarisch. Want al zijn al zijn ergernissen oprecht, er mag ook gelachen worden om de overvloed in onze consumptiemaatschappij en gedanst op zijn catchy hooks.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: ADMIRAL FREEBEE - Wake Up And Dream (album) | OOR