album
roots

Walter Trout

We're All In This Together

PROVOGUE/MASCOT

Walter Trout staat bekend als de vleesgeworden gitaarsolo, maar de Amerikaanse bluesman is niet te beroerd om zijn krachten te bundelen met geestverwanten. In 2006 nodigde hij muziekvrienden uit voor het terecht met instemming ontvangen Full Circle. Nu, in zijn tweede leven na kantjeboord-ervaringen vanwege ernstig leverfalen, is het tijd voor netwerkalbum We’re All In This Together.

Wederom present zijn John Mayall (Trouts voormalige Bluesbreakers-baas) en de overal opduikende Joe Bonamassa. Andere overeenkomst: ook het nieuwe album kent een aantrekkelijke diversiteit. Het biedt ferme bluesrock (met gitarist Kenny Wayne Shepherd), boogie (slidewerk van Sonny Landreth), slowblues (het wraakzuchtige The Other Side Of The Pillow, met mondharmonicaspeler Charlie Musselwhite en Hey Joe-echo), southern poprock (het Allman Brothers-achtige She Listen To The Blackbird Sing, met gitarist Mike Zito) en akoestische countryblues (met Mayall op mondharp). Deze krachtenbundeling bevat dertien oorspronkelijke tracks. De enige song van buitenaf is The Sky Is Crying. En verrek: met slidegitarist en zanger Warren Haynes (Gov’t Mule) geeft Trout de obsceen vaak gecoverde Elmore James-klassieker een vlammende uitvoering. She Steals My Heart Away is, ondanks de sax van Edgar Winter, het enige net-niet-nummer, maar We’re All In This Together is een meer dan waardige opvolger van Full Circle. Trout (66) is nog immer alive & kicking.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

nieuws

Word lid van Club OOR en kies je welkomstgeschenk!

Als je nu een abonnement neemt op OOR, word je niet alleen automatisch lid van Club OOR - waarmee je jaarlijks ...
concert
Kaleo

Kaleo kampt met geloofwaardigheids-probleem

‘Looked the devil in the eye. The devil’s gonna make me a free man’, begint Jökull Júlíusson, frontman van Kaleo ...
nieuws
Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots verwelkomen nieuwe zanger

De Stone Temple Pilots zijn weer actief. Gisterenavond presenteerde de band een nieuwe zanger. Zijn naam is Jeff Gutt, bekend van de ...