album
Pop

SUE THE NIGHT

Wanderland

SUE THE NIGHT/AAA LABEL SERVICE

Het mag gerust een bliksemstart genoemd worden, als je eerste plaat in de etalage wordt gezet door 3FM en je ook nog wordt gevraagd als huisband van DWDD. En niet onverdiend bovendien, want Sue The Nights debuut Mosaic (2015) stond vol frisse indiepopliedjes, met wat world-invloeden.

Op Wanderland heeft de band van singer-songwriter Suus de Groot een subtiele afslag richting mainstreampop genomen, al is het wel een plaat met een edgy randje. In de bio wordt gerept van referenties als The War On Drugs, The Smiths en Florence And The Machine. De invloed van die laatste is duidelijk in o.a. Melody Remedy en Come To Play, maar de eerste twee bands zijn op geen enkele manier terug te horen. De productie, gedaan door bandlid Thijs van der Klugt en De Groot zelf, is gepolijster dan op de vorige plaat, met meer galm en een grotere focus op de zang. De thema’s zijn persoonlijker ditmaal. De Groot bezingt het succes maar relativeert het ook, zoals in The World Below en het melancholische The Big Picture. Ze heeft een neus voor melodieën die prettig in het gehoor liggen en haar lenige stem draagt de nummers. Zonder zichzelf te verloochenen, lijkt Sue The Night met Wanderland de stap te zetten naar een groter publiek.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ayreon

Het wondere universum van Ayreon

Uitgesloten was het; dat Arjen Lucassen de muziek van zijn progmetalproject Ayreon ooit zou vertalen naar een livesetting. Dat maakte ...
nieuws
Eddie Vedder

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant ...
nieuws
The Killers

The Killers naar de Ziggo Dome

The Killers komen naar Nederland. Op woensdag 28 februari 2018 staan Brandon Flowers en co in de Ziggo Dome in ...