album
PUNKROCK

GOB SQUAD

Watch The Cripple Dance

MASCOT/PIAS

Punkrock is geen genre dat bol staat van de vernieuwing. Hoewel de lijst met subgenres – folkpunk, emopunk, hardcorepunk, poppop en zelfs cowpunk – indrukwekkend is, zijn er maar nauwelijks bandjes die met een echt eigen geluid komen. Is natuurlijk ook een schier onmogelijke opgave in een genre als punkrock. Het Deense . . .

Zo horen we op Watch The Cripple Dance de catchy gitaarmelodieën van Billy Talent terug, maar ook de agressiviteit van de melodieuze hardcorepunk van A Wilhelm Scream. De humor die zo kenmerkend is voor Californische punkrockbands als Lagwagon zit in deze plaat, evenals de folkinvloeden van bands als Against Me! en American Steel. Opener Unconscious Souls doet je al naar de repeatknop grijpen. In The Tyranny Of Good Intents tapt het viertal ineens uit een rockvaatje, om ergens halverwege meedogenloos te versnellen. In The White Flag Held Up High is er dan ineens ruimte voor ingetogenheid. Dan valt pas op wat voor grandioze stem zanger Thomas Bredahl heeft. Daar kunnen heel wat Amerikaanse collega’s – die altijd verkouden lijken te zijn – nog wat van leren. Het Nederlandse label Mascot heeft het goed gezien: dit is een band die je aan het dansen krijgt, zelfs als je kreupel bent.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: GOB SQUAD - Watch The Cripple Dance (album) | OOR