album
PUNKROCK

GOB SQUAD

Watch The Cripple Dance

MASCOT/PIAS

Punkrock is geen genre dat bol staat van de vernieuwing. Hoewel de lijst met subgenres – folkpunk, emopunk, hardcorepunk, poppop en zelfs cowpunk – indrukwekkend is, zijn er maar nauwelijks bandjes die met een echt eigen geluid komen. Is natuurlijk ook een schier onmogelijke opgave in een genre als punkrock. Het Deense . . .

Zo horen we op Watch The Cripple Dance de catchy gitaarmelodieën van Billy Talent terug, maar ook de agressiviteit van de melodieuze hardcorepunk van A Wilhelm Scream. De humor die zo kenmerkend is voor Californische punkrockbands als Lagwagon zit in deze plaat, evenals de folkinvloeden van bands als Against Me! en American Steel. Opener Unconscious Souls doet je al naar de repeatknop grijpen. In The Tyranny Of Good Intents tapt het viertal ineens uit een rockvaatje, om ergens halverwege meedogenloos te versnellen. In The White Flag Held Up High is er dan ineens ruimte voor ingetogenheid. Dan valt pas op wat voor grandioze stem zanger Thomas Bredahl heeft. Daar kunnen heel wat Amerikaanse collega’s – die altijd verkouden lijken te zijn – nog wat van leren. Het Nederlandse label Mascot heeft het goed gezien: dit is een band die je aan het dansen krijgt, zelfs als je kreupel bent.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: GOB SQUAD - Watch The Cripple Dance (album) | OOR