album
indie

We Are Scientists

Megaplex

GRÖNLAND

Wie had er tien jaar geleden gedacht dat We Are Scientists nu nog zou bestaan? Excuus, zo begon ik twee maanden geleden mijn Wombats-recensie ook. Destijds allebei best aardige postpunkbands, maar ze voelden toch een beetje als bijvangst na het grote geweld van Franz Ferdinand, Bloc Party en Kaiser Chiefs. Deden het goed op het podium, maar op plaat toch een beetje Jupiler League-niveau.

Beide bands maken allang geen postpunk meer en proberen op hun eigen manier bij de tijd te blijven. The Wombats met nogal opportunistische EDM-pop, We Are Scientists met een soort opgepimpte powerpop. En die trek ik een stuk beter dan de huidige Wombats. Keith Murray en Chris Cain hebben een redelijk zwalkende carrière achter de rug, maar hielden altijd van melodieuze popsongs met pit. Op Megaplex staan een paar hele goeie. De instant single One In, One Out is door ex-Katy Perry-toetsenist Max Hart (ook gewoon oud-WAS-bandlid) op maat geproduceerd voor de hitparade, maar zal die wel nooit bereiken. Ook Heart Is A Weapon en Not Another World zijn even gelikte als doordachte popsongs. Als de gitaren voorrang krijgen is het eighties-FM-(synth)rock wat de klok slaat. Het wordt weleens potsierlijk (de aanstekerballade Kit), maar je krijgt geen slecht humeur van Megaplex. Al met al gewoon de leukste WAS-plaat sinds lange tijd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
Simulation Theory
album
Muse

Simulation Theory

De tijd dat de internationale pers laaiend enthousiast stond te wachten op een nieuw album van Muse is al een ...
The Beatles (The White Album)
album
The Beatles

The Beatles (The White Album)

In februari 1968 trokken The Beatles naar Rishikesh in India om daar deel te nemen aan een cursus meditatie bij ...

Recensie: We Are Scientists - Megaplex (album) | OOR