album
indie

We Are Scientists

Megaplex

GRÖNLAND

Wie had er tien jaar geleden gedacht dat We Are Scientists nu nog zou bestaan? Excuus, zo begon ik twee maanden geleden mijn Wombats-recensie ook. Destijds allebei best aardige postpunkbands, maar ze voelden toch een beetje als bijvangst na het grote geweld van Franz Ferdinand, Bloc Party en Kaiser Chiefs. Deden het goed op het podium, maar op plaat toch een beetje Jupiler League-niveau.

Beide bands maken allang geen postpunk meer en proberen op hun eigen manier bij de tijd te blijven. The Wombats met nogal opportunistische EDM-pop, We Are Scientists met een soort opgepimpte powerpop. En die trek ik een stuk beter dan de huidige Wombats. Keith Murray en Chris Cain hebben een redelijk zwalkende carrière achter de rug, maar hielden altijd van melodieuze popsongs met pit. Op Megaplex staan een paar hele goeie. De instant single One In, One Out is door ex-Katy Perry-toetsenist Max Hart (ook gewoon oud-WAS-bandlid) op maat geproduceerd voor de hitparade, maar zal die wel nooit bereiken. Ook Heart Is A Weapon en Not Another World zijn even gelikte als doordachte popsongs. Als de gitaren voorrang krijgen is het eighties-FM-(synth)rock wat de klok slaat. Het wordt weleens potsierlijk (de aanstekerballade Kit), maar je krijgt geen slecht humeur van Megaplex. Al met al gewoon de leukste WAS-plaat sinds lange tijd.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: We Are Scientists - Megaplex (album) | OOR