album
ROCK & ROLL

ROYAL REPUBLIC

We Are The Royal

ROADRUNNER/CNR

De Zweden van Royal Republic weten zelf ook wel dat hun muziek geen originaliteitsprijs zal winnen. Slim dus, om de namen van Danko Jones en The Hives zelf in de biografie te vermelden. Voeg daar die van Franz Ferdinand aan toe en je weet ongeveer hoe debuutalbum We Are The . . .

Uptempo rocksongs met vrolijke refreinen en vol Zweedse onderbroekenlol – letterlijk in Underwear – die hoe dan ook voor een glimlach op je gezicht zorgen. Wars van pretenties, niks moeilijk doen, gewoon gas geven. Het levert in ieder geval het geweldige Tommy-Gun op en het totaal over de top gaande Full Steam Spacemachine. Nummers met hooks en humor. Zonder plat te worden overigens, het moet immers wel koninklijk blijven. President’s Daughter is een moderne versie van Romeo en Julia, in Cry Baby Cry vraagt Royal Republic alle ontevreden burgers het leven alsjeblieft niet zo zwaar te zien. We Are The Royal is verschrikkelijk innemend, maar tegelijkertijd niet verrassend genoeg om een heel album te blijven boeien. Een debuut dat het ene oor in gaat en voor een vrolijke veertig minuten zorgt, maar daarna net zo makkelijk het andere oor weer uitgaat. Met uitzondering van het eerder genoemde Tommy-Gun dan – wat een hit is dat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: ROYAL REPUBLIC - We Are The Royal (album) | OOR