album
ROCK & ROLL

ROYAL REPUBLIC

We Are The Royal

ROADRUNNER/CNR

De Zweden van Royal Republic weten zelf ook wel dat hun muziek geen originaliteitsprijs zal winnen. Slim dus, om de namen van Danko Jones en The Hives zelf in de biografie te vermelden. Voeg daar die van Franz Ferdinand aan toe en je weet ongeveer hoe debuutalbum We Are The . . .

Uptempo rocksongs met vrolijke refreinen en vol Zweedse onderbroekenlol – letterlijk in Underwear – die hoe dan ook voor een glimlach op je gezicht zorgen. Wars van pretenties, niks moeilijk doen, gewoon gas geven. Het levert in ieder geval het geweldige Tommy-Gun op en het totaal over de top gaande Full Steam Spacemachine. Nummers met hooks en humor. Zonder plat te worden overigens, het moet immers wel koninklijk blijven. President’s Daughter is een moderne versie van Romeo en Julia, in Cry Baby Cry vraagt Royal Republic alle ontevreden burgers het leven alsjeblieft niet zo zwaar te zien. We Are The Royal is verschrikkelijk innemend, maar tegelijkertijd niet verrassend genoeg om een heel album te blijven boeien. Een debuut dat het ene oor in gaat en voor een vrolijke veertig minuten zorgt, maar daarna net zo makkelijk het andere oor weer uitgaat. Met uitzondering van het eerder genoemde Tommy-Gun dan – wat een hit is dat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in Amsterdam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in Amsterdam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: ROYAL REPUBLIC - We Are The Royal (album) | OOR