album
rock

Weezer

Weezer (Black Album)

ATLANTIC/WARNER

Met hun verrassende cover van Toto’s Africa wist Weezer vorig jaar de aandacht weer eens op zich te vestigen. Wie dat leuk vond, kan zijn hart ophalen aan het min of meer tegelijk met Weezer (Black Album) verschenen Weezer (Teal Album), waarop Rivers Cuomo en consorten met hoorbaar plezier popklassiekers als Everybody Wants To Rule The World (Tears For Fears), Take On Me (A-Ha), Paranoid (Black Sabbath) en Mr. Blue Sky (Electric Light Orchestra) natuurgetrouw naspelen.

Vermakelijk, maar natuurlijk niet meer dan vingeroefeningen voor hun nieuwe plaat Weezer (Black Album). Het stoeien met andermans hits heeft Weezer duidelijk goed gedaan. Songs als Living In LA, The Prince Who Wanted Everything en singles Can’t Knock The Hustle en Zombie Bastards hebben een directheid die op de laatste platen van de band toch een beetje zoek was. De ideeën zijn uitgesproken, de melodieën scherp en – ondanks de zwarte hoes – de sfeer opgetogen. Producer Dave Sitek (TV On The Radio) trekt de band in het hier en nu met een in your face-geluid, dat de instant appeal nog eens versterkt. Daarmee is de dertiende van Weezer een lekker plaatje.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

Recensie: Weezer - Weezer (Black Album) (album) | OOR