album
Pop

Jeroen Woe

Weg Was

EIGEN BEHEER

Jeroen Woe kennen we van cabaretduo Van der Laan & Woe en als virtuoze pianoman in het satirische televisieprogramma Even Tot Hier. Het afgelopen seizoen waren er geen optredens in de theaters, dus gebruikte hij zijn tijd om een Nederlandstalig liedjesalbum te schrijven en op te nemen met producer Ralf Pouw (Luwten) en muzikanten uit de bands van Darlyn, Jeangu Macrooy en Jori Swart.

‘Ik probeerde bij platitudes en cliché’s weg te blijven. En het mocht niet te dramatisch zijn, maar ook niet te gewoon’, zingt hij in Toen Ik Hoorde Dat Het Slecht Ging. Onbedoeld vat hij zo aardig de kwaliteiten van zijn album samen. Jeroen Woe schrijft geestige teksten met originele invalshoeken. Zijn stem is niet heel krachtig, maar zijn tekstbehandeling is uitermate virtuoos en heel goed verstaanbaar. De teksten zijn soms wat cabaretesk (Restaurantje, Straling), maar vooral herkenbaar (Niemand Meer Tegen, Je Aandacht Is Verslavend, Kalf). De muziek is onorthodox, divers en sfeervol – eigentijds zonder gekunsteld te klinken. Een aanrader voor liefhebbers van Eefje de Visser en Spinvis.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome
concert
de dijk

De laatste dans van De Dijk in Ziggo Dome

'De laatste kans om De Dijk te zien', zo werd de eerste Ziggo Dome-show aangekondigd. Vervolgens ging er nóg zo'n ...

Recensie: Jeroen Woe - Weg Was (album) | OOR