album
indie

Wet Leg

Wet Leg

DOMINO/V2

‘Hey you over there / In a chaise longue in your underwear / What are you doing sitting down / You should be horizontal now.’ Het kostte Rhian Teasdale en Hester Chambers precies één liedje (Chaise Longue) om van onzekere bakvissen van Isle Of Wight uit te groeien tot darlings van het festivalcircuit. Dit laconieke stukje meidenpunk ging razendsnel viral en werd de perfecte soundtrack voor de zomer van 2021, toen we met z’n allen nog dachten dat corona ons grootste probleem was.

Opvolger Wet Dream was al even onweerstaanbaar en schroefde de verwachtingen voor het debuutalbum van de dames verder op. Dat album werd al in april vorig jaar – dus nog vóór Chaise Longue – opgenomen met Dan Carey als producer; sindsdien ziet de wereld er niet alleen voor Teasdale en Chambers heel anders uit. Is het duo meer dan de zoveelste NME-sensatie die een paar maanden lang het centrum van het universum vormt en daarna vliegensvlug wordt ingeruild voor the next big thing? Ik zeg ja. De liedjes mogen simpel zijn en met name drijven op Teasdale’s deadpan voordracht en droge humor, bovenal is Wet Leg een ode aan de magie van het muziek maken in een bandje met een stel gelijkgestemden. Het speelplezier spat van de plaat af, wat niet wil zeggen dat het allemaal rozengeur en maneschijn is: naar eigen zeggen maakt de band ‘feestmuziek voor sombere mensen’. De druk die jonge vrouwen in de vroege 21ste eeuw op tal van gebieden ervaren is in meerdere songs terug te horen. Het maakt Wet Leg tot een even relevante als genietbare plaat.

Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en ontvang gratis lp’s of cd’s, zoals Wet Leg van Wet Leg. Kijk hier voor het aanbod.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop of lees digitaal
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop of lees digitaal

Met Muziek & AI, Johnny Cash, Goldband, Khruangbin, Patti Smith, Kneecap, Cassandra Jenkins, Abel & Sef, Danny Brown, Personal Trainer ...
North Sea Jazz 2024: onze 14 favoriete shows van deze editie
north sea jazz

North Sea Jazz 2024: onze 14 favoriete shows van deze editie

De broeierige avondjazz van Arooj Aftab, de duizelingwekkende R&B van Sampha en de kolossale vocalen van Raye – het North ...
Raye meandert tot ieders genoegen op North Sea Jazz
north sea jazz
raye

Raye meandert tot ieders genoegen op North Sea Jazz

Raye heeft de behoefte het podium om te toveren tot een New Yorkse jazzbar. Het decor van Down The Rabbit ...

Recensie: Wet Leg - Wet Leg