album
Punk

Black Flag

What The...

SST/SONIC RENDEZVOUS

Het moet wel het grootste debacle van 2013 zijn geweest: de reünie van Black Flag. Het begint al voor er nog maar een noot gespeeld is. Want terwijl Greg Ginn – gitarist en oprichter van het originele Black Flag – een terugkeer voorbereidt, gaan vier andere ex-leden (onder wie originele . . .

De shows die hij samen met Ron Reyes (ooit een krap jaar zanger van Black Flag) en drummer Gregory Moore (alleen tijdens de reünie van 2003 achter de drumkit) doet, zijn geen succes. Dure tickets, halfvolle zalen en een band die het tempo van zijn eigen nummers niet altijd meer bijhoudt. En dan, vlak voor dit album uitkomt, wordt Reyes halverwege een optreden in Australië ontslagen door Ginn. Drama compleet. Ondertussen is het artwork van What The… door zo’n beetje iedereen als lelijkste hoesje van het jaar bestempeld. Over What The… kunnen we, ondanks de 22 nummers, kort zijn: een draak van een album. Een parodie op Black Flag. Het gitaarspel van Ginn is nog altijd herkenbaar, maar dat is het enige wat in de verte nog aan Black Flag doet denken. Kinderachtige teksten, ongeloofwaardige thematiek en een jaren negentig-punkfeel. Gewoon overslaan dit album.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
Grohl reageert op aanklacht van 'Nevermind-baby'
nieuws

Grohl reageert op aanklacht van ‘Nevermind-baby’

Dave Grohl heeft (heel kort) gereageerd op de aanklacht van Spencer Elden, die als baby op de cover van 'Nevermind' ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...

Recensie: Black Flag - What The... (album) | OOR