album
Indie

PIL

What The World Needs Now...

PIL OFFICIAL/SUBURBAN

‘What the world needs now, is love, sweet love’. Dat was althans zo in de wereld van Hal David en Burt Bacharach, die dat nummer in 1965 schreven voor artiesten als Jackie DeShannon, Dionne Warwick en nog zo’n honderd anderen. Dat werkt natuurlijk niet zo in het hoofd van . . .

Toch blijven zijn klaagsongs over kapotte wc-potten, relationele problemen, Britse ellende en bespottelijk Amerika vermakelijk. Lydon blijft een merkwaardig zanger annex enfant terrible, maar de reünie van Public Image Ltd., die alweer sinds 2009 voortduurt, is om andere redenen tot stand gekomen dan die van de groep waarin hij zich Rotten noemt. Dit heeft niets met geld te maken, al is de impact van PiL-albums tegenwoordig minder groot dan in de beginjaren. De concerten die de band in 2012 met voornamelijk materiaal van het toen verschenen This-Is verzorgden, waren wél bijzonder sterk. Vooral dankzij de muzikanten: gitarist Lu Edmonds (ex-Shriekback, -Mekons), bassist Scott Firth (ooit live actief bij John Martyn, Little Axe en The Spice Girls!) en drummer Bruce Smith (Pop Group), die nergens platgetreden paden bewandelden. Ze voegen ook nu weer veel groove en dub aan deze rocksongs toe.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
'Keith! Ronnie!' Parlevinken bij de Stones in A'dam
achtergrond
the rolling stones

‘Keith! Ronnie!’ Parlevinken bij de Stones in A’dam

Drie weken lang streken The Rolling Stones neer in A'dam. Wie oplette, of mazzel had, kon een glimp opvangen van ...
Andy Fletcher was 'de normale man' van Depeche Mode
in memoriam
depeche mode

Andy Fletcher was ‘de normale man’ van Depeche Mode

Depeche Mode-toetsenist Andy Fletcher is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter. Hij zou een natuurlijke dood ...

Recensie: PIL - What The World Needs Now... (album) | OOR