album
punk

Tusky

What's For Dinner

SUBURBAN

Tusky, dat is toch die band van na John Coffey? Nou, op tweede album What’s For Dinner is dat niet per se meer waar. In de korte tijd dat de heren muziek maken, zijn er al ontelbare line-up-wisselingen geweest en de twee oud-leden van John Coffey zijn inmiddels beiden verdwenen.

Zanger Alfred van Luttikhuizen is vervangen door Vladimir Stevic, die vanaf opener Post-Apocalyptic Raftovers laat horen dat Tusky er met zijn komst zeker niet minder op is geworden. Ook direct duidelijk: What’s For Dinner is eigenlijk niet heel anders dan debuut Rated Gnar. Tusky is ongecompliceerd, rechttoe-rechtaan en behoorlijk tongue in cheek. Alsof Foo Fighters een punkband is. Of Jimmy Eat World een zanger heeft die ook kan schreeuwen. Daar zit ‘m ook meteen het manco: erg veel variatie kent deze plaat niet. Gelukkig compenseren de goede refreinen veel. Zoals in Trial & Error, dat sowieso een heerlijk opbouw heeft, of het simpele maar doeltreffende titelnummer. Tweede track We’re Going Out Again vat deze plaat wel mooi samen: ‘We’re going out again, go and tell all your friends’. Tusky is een feestpunkband.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: Tusky - What's For Dinner (album) | OOR