album
Indie

Twin Peaks

Wild Onion

COMMUNION/CAROLINE/UNIVERSAL

Met de bandnaam Twin Peaks trek je binnen een nanoseconde de aandacht bij miljoenen mensen, dat heeft dit kwartet uit Chicago slim bekeken. Vele David Lynch-junks zullen bij het horen van de muziek echter hun schouders ophalen, want die heeft niks met de serie of alles wat je ermee . . .

Twin Peaks is ‘gewoon’ een punky indiebandje dat op het debuut Sunken (2013) in de verte deed denken aan Wavves en wijlen Jay Reatard. Redelijk opwindend, maar met wisselvallig songmateriaal. Voor het zestien tracks tellende Wild Onion geldt eigenlijk hetzelfde. Zanger/songschrijver Cadien James wil teveel: het ene moment kruipt hij in de huid van Deerhunters Bradford Cox (Ordinary People), dan weer wil Twin Peaks The Black Lips zijn (Mirror Of Time) en er staan aardig wat iets te gemakzuchtige net-niet-hits op dit album. De aanzetjes van Sloop Jay D, Telephone en Flavor zijn veelbelovend, maar echte knallers willen het niet worden. De bravoure van Twin Peaks is een kracht en de band heeft zijn momenten, maar voorlopig spelen ze nog in de eerste divisie van de rammelrock.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen
abo-actie

Word nu lid van OOR en stel je eigen vinyl- of cd-pakket samen

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis
concert

Nick Cave en Warren Ellis in Carré: God is in het huis

Nu de concerten na twintig lange maanden weer op gang komen, staan Nick Cave en Warren Ellis vooraan in de ...

Recensie: Twin Peaks - Wild Onion (album) | OOR