album
pop

Efterklang

Windflowers

CITY SLANG/KONKURRENT

Zes albums is Efterklang onderweg en de reis wordt steeds mooier. Het Deense trio piekte in 2019 met Altid Sammen, waarop Casper Clausen in zijn moerstaal zong. Dat doet hij nog in één nummer op dit nieuwe album, dat nog beter is dan Altid Sammen. De aanpak van Efterklang rust op twee pijlers: al dan niet elektronische kamerpop en met souplesse gebrachte, melodieuze dancepop die veel geprononceerder is dan op Altid Sammen.

Op beide terreinen gaat de band met veel gevoel voor schoonheid te werk. Alien Arms behoort tot het eerste segment en is delicate, melancholische slowcore in de beste traditie van Spain en Beautiful Eclipse is subtiele pop op zijn Peter Brodericks. Die Amerikaan heeft in het verleden zijn krachten gebundeld met de Denen. Ook ditmaal heeft Efterklang hulp. De Deense Karen Beldring en de Letse Indrė Jurgelevičiūtė (tour-bandlid) zorgen er met Clausen voor dat het vocale onderdeel van Windflowers een van grote attracties van de plaat is. Onbegrijpelijk: beschik je over zoveel vocale klasse en dan vindt Efterklang het nodig om in uptemponummer Dragonfly aan stemvervorming te doen. Maar dat is detailkritiek, want Windflowers is een bovenste beste plaat, met als kraker aan de extraverte Efterklang-kant de groovy knaller Living Other Lives.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: Efterklang - Windflowers (album) | OOR