album
pop

Wouter Hamel

Amaury

V2

Wouter Hamel is een van die Nederlandse artiesten die het over de grens minstens zo goed doen als in ons land. Hier brak hij in 2010 door met het album Nobody’s Tune, bekroond met platina.

Sindsdien is de op het drielandenpunt tussen pop, soul en jazz opererende Hamel ook in Duitsland en Zuid-Oost-Azië uitgegroeid tot een household name en heeft hij zich op natuurlijke wijze ontwikkeld in de richting van de verzorgde AOR en blue-eyed soul waar decennia eerder Hall & Oates, Steely Dan en New Radicals naam mee maakten. Daarbij is Hamel zeker geen epigoon, zijn muziek is eerder een eigentijdse voortzetting van een genre. Na het jazzy Lohengrin en het wat experimenteler Pompadour klinkt Amaury fris en toegankelijk, ja, zelfs lekker gelikt. Het is een echte pianoplaat, de meeste liedjes lijken erop geschreven. Veel in zestienden repeterende akkoorden geven liedjes als Stray Cat, Hey Now en Lucky Day een zomerse luchtigheid. Shackled is een fraai staaltje a capella mooizingen. En als aan het eind van de plaat alle bars in de stad zijn gesloten, is het geen koude winternacht maar eerder een zwoele zonsopgang waarin je belandt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...