album
HARDCORE

LEATHERMØUTH

XO

EPITAPH

Je zult als nietsvermoedende My Chemical Romance-fan dit schijfje maar onvoorbereid in je cd-speler stoppen. Leathermøuth is het hobbyproject van MCR-gitarist Frank Iero, maar heeft verder geen enkel raakvlak met de muziek van de ongekroonde koningen van de emo. XO is een twintig minuten durende trip . . .

Opener 5th Period Massacre maakt korte metten met media die bands de schuld geven van schietincidenten op scholen en op Sunsets Are For Muggings probeert hij zijn eigen depressie eruit te schreeuwen. Want ondanks dat hij wordt aanbeden door duizenden fans en met zijn band de hele wereld over reist, is Iero niet tevreden met zijn leven. Zijn zwartgallige visie op het menselijk bestaan levert een brute plaat vol cryptische teksten en emotionele breakdowns op. Tien nummers in twintig minuten, nauwelijks tijd voor een adempauze. Een duizelingwekkend album dat net zoveel mensen zal bekoren als afschrikken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Recensie: LEATHERMØUTH - XO (album) | OOR