album
pop

Years & Years

Palo Santo

POLYDOR/UNIVERSAL

Misschien liggen er morgen wel tien zoet geparfumeerde dreigbrieven in mijn postbus. Misschien wordt mijn vrouw van de week wel met de dood bedreigd door een groepje fans. Op z’n minst zullen zij insinueren dat ik een pleurishekel heb aan popmuziek en zodoende geen popreleases meer mag recenseren, toch? Tja, risico van het vak.

Palo Santo, het nieuwe album van tienerboppervriendjes Years & Years, is als snoepgoed van het Kruidvat. Goedkoop, smakeloos en al door duizend kinderhandjes gegaan voordat je het in je mond steekt. Nu was Communion, het debuut van de groep rond de gladde prins Olly Alexander, al een verschrikking. Maar daar stonden tenminste wat hitjes op waaraan je deze gasten van alle andere posterboys kon onderscheiden. Op Palo Santo is dat dus niet het geval. Years & Years richt zich exclusief tot een doelgroep die genoegen neemt met ieder moppie doorsnee dancepop, opgenomen door niet al te afzichtelijke knullenmannetjes. Met deze budgetbeats en goedkope zang doe je zelfs volwassenen die shoppen bij de Action als grootste hobby noemen geen plezier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Recensie: Years & Years - Palo Santo (album) | OOR