album
indie

Jimmy Diamonds

You Radiate

EXCELSIOR/V2

Jim Zwinselman uit het Overijsselse Lemele is (of was) gitarist in Bökkers en Boogie Monster en deed samen met bassist Floris Poessé en drummer Ruud Gielen al een aantal tours als vaste Europese begeleidingsband van Strand Of Oaks. Diens Timothy Showalter bedacht Zwinselmans alter ego Jimmy Diamond, waarna het trio onder die bandnaam zelf aan de slag ging.

In de coronajaren ontstond er een sound die ver af ligt van de rechttoe-rechtaan bluesrock van Zwinselmans vorige band RUV. In de rootsy indiepopsongs van Jimmy Diamond klinkt de Amerikaanse westcoast door, en bands als Band Of Horses, My Morning Jacket en zeker ook Strand Of Oaks. You Radiate werd in Los Angeles opgenomen met producer Kevin Ratterman, die de plaat een flink galmende wall of sound meegaf. Daarin ontwaren we fraaie zangharmonieën, smeuïg gitaarwerk en subtiele piano- en pedalsteelpartijen. De singles So Do I en In The Dark (met een sterk middenstuk) zijn het pakkendst, op No Man’s Land en Two Way Street is het prima uitwaaien aan het strand of op de highway. Chase The Moon en I’m Still Here worden langer gerekt dan nodig en richting het einde verslapt hier de aandacht, maar op de beste momenten van You Radiate komt Jimmy Diamond in de buurt van de Amerikaanse voorbeelden.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met U2 (exclusief!), Sophie Straat, Inhaler, Orbital, Roger Waters, Naaz, Lankum, The Vices, The Beach ...
Wim de Bie: 'Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!'
het poparchief

Wim de Bie: ‘Pak al je zorgen in je plunjezak en fluit!’

De Bie Zingt, heette het in 1984 verschenen solo-debuut van Wim de Bie. Dat kon hij dus ook al, zingen ...

Recensie: Jimmy Diamonds - You Radiate (album) | OOR