album
Rock

EAGLES OF DEATH METAL

Zipper Down

T-BOY/UNIVERSAL

Ook van Zipper Down krijg je weer een goed humeur, al kennen we twee van de beste songs – Complexity en Oh Girl – al in een elektronische versie van de Boots Electric-plaat Honkey Kong uit 2011. Als we een korte reprise en een cover ook afvinken, hebben zeven magere jaren maar zeven nieuwe songs opgeleverd. Verdomd weinig, maar toch is Zipper Down niet slecht. Het is vooral glamrock wat de klok slaat deze keer: in Got A Woman is EODM Mud, in The Deuce doen ze T.Rex. En ja, die cover. Save A Prayer van Duran Duran dus. Lachwekkend en niet om aan te horen eigenlijk. Maar wat moet Homme een lol hebben gehad in het zingen van de koortjes, terwijl Hughes zijn meest serieuze stem opzet. Guilty pleasure-rock. Het is muzikaal soms flinterdun, maar het plezier dat Hughes en Homme aan EODM beleven, werkt nog altijd aanstekelijk.

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR, dan krijg je van ons een pakket met de nieuwe albums van Eagles Of Death Metal, Editors, Chris Cornell en Half Moon Run cadeau. Klik hier voor meer informatie.

Eagles Of Death Metal staat 21 november op Speedfest in Eindhoven.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek
concert
The Fatal Flowers

Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek

De reünietour van The Fatal Flowers is in volle gang, met nog een week te gaan voor de twee afscheidsconcerten ...
Loose Ends Festival
concert
Fontaines D.C.

Loose Ends Festival

Op voorhand vonden we Loose Ends al de leukste nieuwkomer aan het festivalfront en met - misschien wel iets te ...

Recensie: EAGLES OF DEATH METAL - Zipper Down (album) | OOR