album
Rock

EAGLES OF DEATH METAL

Zipper Down

T-BOY/UNIVERSAL

De grap leek na Heart On (2008) wel gemaakt, maar zie hier: na zeven magere jaren zijn Jesse ‘The Devil / Boots Electric’ Hughes en Josh ‘Baby Duck / Carlo Von Sexron’ Homme terug met een vierde Eagles Of Death Metal-album . . .

Ook van Zipper Down krijg je weer een goed humeur, al kennen we twee van de beste songs – Complexity en Oh Girl – al in een elektronische versie van de Boots Electric-plaat Honkey Kong uit 2011. Als we een korte reprise en een cover ook afvinken, hebben zeven magere jaren maar zeven nieuwe songs opgeleverd. Verdomd weinig, maar toch is Zipper Down niet slecht. Het is vooral glamrock wat de klok slaat deze keer: in Got A Woman is EODM Mud, in The Deuce doen ze T.Rex. En ja, die cover. Save A Prayer van Duran Duran dus. Lachwekkend en niet om aan te horen eigenlijk. Maar wat moet Homme een lol hebben gehad in het zingen van de koortjes, terwijl Hughes zijn meest serieuze stem opzet. Guilty pleasure-rock. Het is muzikaal soms flinterdun, maar het plezier dat Hughes en Homme aan EODM beleven, werkt nog altijd aanstekelijk.

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR, dan krijg je van ons een pakket met de nieuwe albums van Eagles Of Death Metal, Editors, Chris Cornell en Half Moon Run cadeau. Klik hier voor meer informatie.

Eagles Of Death Metal staat 21 november op Speedfest in Eindhoven.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Music Of The Spheres
album
Coldplay

Music Of The Spheres

Opmerkelijk: op 'Everyday Life', de vorige Coldplay, zong Chris Martin over kinderleed, wapenbezit en migranten. Op 'Music Of The Spheres', ...
De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust
boek

De autobio van Dave Grohl barst van de levenslust

‘Let me tell you a story…’ Iedereen die tegenover Grohl plaatsneemt, of je journalist bent of als fan in de ...
Stromae terug met eerste single in jaren: 'Santé'
luisteren

Stromae terug met eerste single in jaren: ‘Santé’

Naast Adele maakt ook Stromae zijn comeback. Op vrijdagochtend bracht de Belgische superster zijn nieuwe single 'Santé' uit ...

Recensie: EAGLES OF DEATH METAL - Zipper Down (album) | OOR