blog

De beste kerstplaat ooit

Jaarlijks terugkerend probleem: u houdt van lichtjes, u houdt van bomen, u houdt van kerst. Maar u heeft een hekel aan de bekende kerstmuziek. Aan WHAM! en Mariah Carey. En ieder jaar zocht u naar goede alternatieven, maar veel verder dan Sufjan Stevens komt u niet. Lang leve het internet.

Graag deel ik u met u één van mijn favoriete kerstplaten ooit. Geen officiële release, maar een mixtape van oude, knotsgekke, smerige, maar muzikaal altijd fantastische kerstliedjes, samengesteld door het Amerikaanse muziekblog Aquarium Drunkard.

Op het tweedelige Lit Up Like A Christmas Tree vindt u onder meer de ranzige blues Poor Mr. Santa (‘Santa sled down the chimney with his dick in his hand’), de brutale verleidingssoul van Put The Loot In The Boot, Santa en songs over kerst in de bajes, kerst in de Congo en uiteraard een kerstman die allerlei idiote dansjes doet, idiote mensen tegenkomt en idiote dingen meemaakt. De songtitels alleen al spreken heerlijk tot de verbeelding.

Essentieel voor de feestdagen en helemaal gratis. Downloaden kan hier.

.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Wide Awake!
album
Parquet Courts

Wide Awake!

Was Wide Awake! een debuut geweest, hadden we dan van een klassieker gesproken? Parquet Courts’ vijfde – zevende als je ...
Win tickets voor Screaming Females in Sugarfactory
winactie
Screaming Females

Win tickets voor Screaming Females in Sugarfactory

Aanstaande zondag 27 mei in de Sugarfactory in Amsterdam: Screaming Females! Ouderwetse punrock uit New Jersey, gespeeld door een band ...
Part Of The Light
album
Ray LaMontagne

Part Of The Light

In veel jaarlijstjes trof je ‘m niet aan, maar Ouroboros, de laatste plaat van Ray LaMontagne, werd ten tijde van ...

De beste kerstplaat ooit (blog) | OOR