OOR Tipt
Indie

Bodega

‘It’s a new world now / Don’t discriminate / Everyone is equally a master and a slave.’ Bodega (vijf jongens en meisjes uit Brooklyn) klinkt dan misschien als een cartoonversie van indiepunkcollega’s als Parquet Courts of Shopping, op tekstueel gebied is het menens.

Dat is ook precies waar de New Yorkers voor staan: dansen en denken, als een soort opgefokt LCD Soundsystem. De muziek is puntig, energiek en eclectisch, de teksten scherp, geëngageerd en voorzien van een sterke anti-consumerist attitude. ‘Selling gluten free water with sugar in Square of Union / Nine dollars an hour.’ Eindeloos te quoten, deze band.

Vorig jaar verscheen er een debuutplaat, Endless Scroll. Veertien nummers waarvan er maar twee langer dan drie minuten duren. De plaat werd opgenomen met Austin Brown van Parquet Courts, die is namelijk ook fan. Ze mochten zelfs zijn Tascam 388-recorder gebruiken, waar ook Parquet Courts’ Light Up Gold mee werd vastgelegd. Dat apparaat staat blijkbaar garant voor instant klassiekers.

BODEGA: 12 feb Botanique, Brussel (B) | 25 feb Rotown, Rotterdam | 26 feb Bitterzoet, Amsterdam

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...
Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit
interview

Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit

Spelen in Nashville kent vele gradaties en Ilse DeLange weet er alles van. Op het gebied van pop en country ...
Orbis Quadrantis
album
Monomyth

Orbis Quadrantis

Het melkwegstelsel werd verruild voor woelige baren. Na het afsluiten van de spacerocktrilogie met verkenningen in de ruimte is de ...

Bodega (OOR Tipt) | OOR