OOR Tipt
Indie

Bodega

‘It’s a new world now / Don’t discriminate / Everyone is equally a master and a slave.’ Bodega (vijf jongens en meisjes uit Brooklyn) klinkt dan misschien als een cartoonversie van indiepunkcollega’s als Parquet Courts of Shopping, op tekstueel gebied is het menens.

Dat is ook precies waar de New Yorkers voor staan: dansen en denken, als een soort opgefokt LCD Soundsystem. De muziek is puntig, energiek en eclectisch, de teksten scherp, geëngageerd en voorzien van een sterke anti-consumerist attitude. ‘Selling gluten free water with sugar in Square of Union / Nine dollars an hour.’ Eindeloos te quoten, deze band.

Vorig jaar verscheen er een debuutplaat, Endless Scroll. Veertien nummers waarvan er maar twee langer dan drie minuten duren. De plaat werd opgenomen met Austin Brown van Parquet Courts, die is namelijk ook fan. Ze mochten zelfs zijn Tascam 388-recorder gebruiken, waar ook Parquet Courts’ Light Up Gold mee werd vastgelegd. Dat apparaat staat blijkbaar garant voor instant klassiekers.

BODEGA: 12 feb Botanique, Brussel (B) | 25 feb Rotown, Rotterdam | 26 feb Bitterzoet, Amsterdam

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal
muziek in coronatijd

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming
nieuws

Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming

Billie Eilish heeft de korte film gedeeld waarmee ze haar uitgestelde Where Do We Go Tour zou openen. De popster kleedt ...
Notes On A Conditional Form
album
The 1975

Notes On A Conditional Form

Het moge duidelijk zijn dat het ontstaan én de rappe verspreiding van het coronavirus een van de eerste grote, voor ...

Bodega (OOR Tipt) | OOR