OOR Tipt
Indie

Bodega

‘It’s a new world now / Don’t discriminate / Everyone is equally a master and a slave.’ Bodega (vijf jongens en meisjes uit Brooklyn) klinkt dan misschien als een cartoonversie van indiepunkcollega’s als Parquet Courts of Shopping, op tekstueel gebied is het menens.

Dat is ook precies waar de New Yorkers voor staan: dansen en denken, als een soort opgefokt LCD Soundsystem. De muziek is puntig, energiek en eclectisch, de teksten scherp, geëngageerd en voorzien van een sterke anti-consumerist attitude. ‘Selling gluten free water with sugar in Square of Union / Nine dollars an hour.’ Eindeloos te quoten, deze band.

Vorig jaar verscheen er een debuutplaat, Endless Scroll. Veertien nummers waarvan er maar twee langer dan drie minuten duren. De plaat werd opgenomen met Austin Brown van Parquet Courts, die is namelijk ook fan. Ze mochten zelfs zijn Tascam 388-recorder gebruiken, waar ook Parquet Courts’ Light Up Gold mee werd vastgelegd. Dat apparaat staat blijkbaar garant voor instant klassiekers.

BODEGA: 12 feb Botanique, Brussel (B) | 25 feb Rotown, Rotterdam | 26 feb Bitterzoet, Amsterdam

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...

Bodega (OOR Tipt) | OOR