OOR Tipt

John Cale (The Velvet Underground) in Theater Rotterdam

Misschien niet de eerste waar je aan denkt, maar John Cale is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke muzikanten op aarde. Hij richtte samen met Lou Reed The Velvet Underground op en heeft inmiddels al meer dan twintig (!) soloplaten op z’n naam staan. Op maandag 3 december staat hij in het Theater Rotterdam.

De naam John Cale is uiteraard onlosmakelijk verbonden met The Velvet Underground, de band waarmee hij eind jaren zestig de New Yorkse kunstscène compleet op zijn kop zette, met trillingen die tot op de dag van vandaag zijn te voelen. Na een (kortstondige) bandcarrière ging Cale verder als soloartiest en verkende op die manier zowat alle hoeken van het muzikale universum: avant-garde, pop, elektronica en zelfs klassiek.

John Cale werkte in zijn lange carrière samen met onder Brian Eno, Patti Smith, Robert Wyatt, Mike Oldfield en La Monte Young. En ook de gebieden buiten het pop- en rockspectrum zijn hem niet vreemd. Zo voerde hij in 1963 het achttien uur durende Vexations van de componist Erik Satie uit. De poëzie deed ook hij aan: Cale’s album Words Of The Dying uit 1989 bestaat uit spoken word passages met gedichten van Dylan Thomas.

Op maandag 3 december speelt hij in het Theater Rotterdam een overzicht van zijn beste werk. Een unieke kans om deze levende legende aan het werk te zien! Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort
concert

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort

Tien dagen werd er op het door luxe appartementen omringde parkeerterrein van de Grote Kaai midden in Lokeren gefeest. En ...
Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013
concert
Erykah Badu

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013

22. Een angeliek getal in de spirituele wereld, een symbool voor gidsing en doelmatigheid. Ook is 22 de huidige leeftijd ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

John Cale (The Velvet Underground) in Theater Rotterdam (OOR Tipt) | OOR