OOR Life

Gibson en Adam Jones (Tool) slaan handen ineen voor Les Paul

Een gitaar waar je stil van wordt… Adam Jones is het met Tool wel gewend om voor een massa te staan die het muzikale bombardement zó intensief beleeft dat bewegen geen optie is. Grote ogen, open monden, misschien hier en daar een gebalde vuist in de lucht – en verder niets dan shock and awe, diepe extase, gemengd met verwondering over zoveel oerkracht, souplesse en onaardse sferen die daar toch met menselijke middelen worden neergezet.

Jones gebruikt daarvoor een Silverburst 1979 Gibson Les Paul en het is een gotspe dat de gitarist en de fabrikant nu pas de handen ineen slaan. De Adam Jones 1979 Les Paul Custom is een exacte replica van Jones’ originele exemplaar, op leeftijd gebracht en op de millimeter bewerkt in de Gibson Custom Shop Murphy Lab en vervolgens door de grootmeester zelf genummerd en gesigneerd. Ook de gitaarkoffer is door Jones (van origine grafisch kunstenaar) ontworpen en van een gelimiteerd aantal gitaren is de achterkant van de kop nog eens extra door hem versierd – op de voorkant zit immers de ronde spiegel zoals Adam die ook heeft. En omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, creëerde Jones voor de lancering van zijn eigen Gibson een speciale animatiefilm, getiteld The Witness. Kijk, luister en huiver.

www.gibson.com | €5.999

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...

Gibson en Adam Jones (Tool) slaan handen ineen voor Les Paul (OOR Life) | OOR