OOR Tipt
Indie

Lala Lala

Kracht vinden in kwetsbaarheid – het lijkt een terugkerend onderwerp bij alles wat je kunt vinden over Lillie West, het brein achter Lala Lala. Op jonge leeftijd verhuisde West met haar ouders van Londen naar Los Angeles, waar ze haar tienerjaren doorbracht.

Studeren deed ze aan de kunstacademie in Chicago. Dat werd een turbulente periode vol giftige relaties, heftige feesten en overmatig drankgebruik. Het resultaat: de geboorte van Lala Lala, een creatieve uitlaatklep om al die nieuwe ervaringen te verwerken.

In 2016 verscheen het bescheiden debuutalbum Sleepyhead, maar de misère hield niet op. Haar tweede plaat, The Lamb (2018), is geschreven na een gevalletje huisvredebreuk en een aantal sterfgevallen van mensen in haar directe omgeving. West legt zich er duidelijk niet bij neer; op The Lamb gaat ze de confrontatie aan met haar verleden en vindt ze inderdaad kracht in kwetsbaarheid.

LALA LALA: 23 feb Vera, Groningen | 24 feb Botanique, Brussel (B) | 25 feb Paradiso, Amsterdam

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal
muziek in coronatijd

Een showcase via Zoom: bijna weer het oude normaal

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming
nieuws

Billie Eilish deelt korte film over bodyshaming

Billie Eilish heeft de korte film gedeeld waarmee ze haar uitgestelde Where Do We Go Tour zou openen. De popster kleedt ...
Notes On A Conditional Form
album
The 1975

Notes On A Conditional Form

Het moge duidelijk zijn dat het ontstaan én de rappe verspreiding van het coronavirus een van de eerste grote, voor ...

Lala Lala (OOR Tipt) | OOR