OOR Tipt
Indie

Lala Lala

Kracht vinden in kwetsbaarheid – het lijkt een terugkerend onderwerp bij alles wat je kunt vinden over Lillie West, het brein achter Lala Lala. Op jonge leeftijd verhuisde West met haar ouders van Londen naar Los Angeles, waar ze haar tienerjaren doorbracht.

Studeren deed ze aan de kunstacademie in Chicago. Dat werd een turbulente periode vol giftige relaties, heftige feesten en overmatig drankgebruik. Het resultaat: de geboorte van Lala Lala, een creatieve uitlaatklep om al die nieuwe ervaringen te verwerken.

In 2016 verscheen het bescheiden debuutalbum Sleepyhead, maar de misère hield niet op. Haar tweede plaat, The Lamb (2018), is geschreven na een gevalletje huisvredebreuk en een aantal sterfgevallen van mensen in haar directe omgeving. West legt zich er duidelijk niet bij neer; op The Lamb gaat ze de confrontatie aan met haar verleden en vindt ze inderdaad kracht in kwetsbaarheid.

LALA LALA: 23 feb Vera, Groningen | 24 feb Botanique, Brussel (B) | 25 feb Paradiso, Amsterdam

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Charli
album
Charli XCX

Charli

Dat het bedenken van catchy popnummertjes zo makkelijk nog niet is, blijkt maar weer eens op Charli, het nieuwe album ...
Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit
interview

Ilse DeLange: een Hollandse droom in de Amerikaanse realiteit

Spelen in Nashville kent vele gradaties en Ilse DeLange weet er alles van. Op het gebied van pop en country ...
Orbis Quadrantis
album
Monomyth

Orbis Quadrantis

Het melkwegstelsel werd verruild voor woelige baren. Na het afsluiten van de spacerocktrilogie met verkenningen in de ruimte is de ...

Lala Lala (OOR Tipt) | OOR