OOR Tipt
Indie

Lala Lala

Kracht vinden in kwetsbaarheid – het lijkt een terugkerend onderwerp bij alles wat je kunt vinden over Lillie West, het brein achter Lala Lala. Op jonge leeftijd verhuisde West met haar ouders van Londen naar Los Angeles, waar ze haar tienerjaren doorbracht.

Studeren deed ze aan de kunstacademie in Chicago. Dat werd een turbulente periode vol giftige relaties, heftige feesten en overmatig drankgebruik. Het resultaat: de geboorte van Lala Lala, een creatieve uitlaatklep om al die nieuwe ervaringen te verwerken.

In 2016 verscheen het bescheiden debuutalbum Sleepyhead, maar de misère hield niet op. Haar tweede plaat, The Lamb (2018), is geschreven na een gevalletje huisvredebreuk en een aantal sterfgevallen van mensen in haar directe omgeving. West legt zich er duidelijk niet bij neer; op The Lamb gaat ze de confrontatie aan met haar verleden en vindt ze inderdaad kracht in kwetsbaarheid.

LALA LALA: 23 feb Vera, Groningen | 24 feb Botanique, Brussel (B) | 25 feb Paradiso, Amsterdam

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...

Lala Lala (OOR Tipt) | OOR