advertorial

Monuta presenteert jaarlijkse Uitvaartmuziek Top 10

Monuta heeft de jaarlijkse uitvaartmuziek top 10 gepresenteerd. Wat blijkt? We zijn nog steeds erg traditioneel in de keuze voor muziek bij een afscheid. De top drie bestaat net als vorig jaar uit Ave Maria, Time To Say Goodbye en Mag Ik Dan Bij Jou. De grootste stijgers binnen de top 10 zijn My Way We’ll Meet Again. Beide nummers zijn drie plaatsen gestegen naar respectievelijk plek vier en zeven. Zelf al nagedacht over welke muziek gedraaid moet worden bij jouw afscheid? Deel je favoriete nummers in de speciale playlist.

Muziek is een belangrijk onderdeel van het afscheid nemen. Het roept emoties en herinneringen op bij de aanwezigen’, vertelt Yolanda Wouters, marketing & communicatiemanager bij Monuta. ‘Uitvaartmuziek is heel persoonlijk en past bij degene waar je afscheid van neemt. Daarom hoeft de tekst niet altijd over afscheid te gaan. Toch zien we dat veel terug in de top 10. Er zijn zoveel mooie nummers die passend kunnen zijn, waar iemand misschien niet meteen op komt bij het voorbereiden van een uitvaart. Daarom dagen wij Nederland uit om elkaar te inspireren met de mooiste nummers via een openbare afspeellijst.’

De afspeellijst Uitvaartmuziek Inspiratie vind je hier. Iedereen kan z’n eigen inspirerende nummers toevoegen. Een snelle rondvraag op de OOR-redactie leert dat geen van de redacteuren een nummer uit de top 10 zou kiezen voor z’n uitvaart. Genoemd werden onder meer Death Is Not The End van Nick Cave & Kylie Minogue, Love Will Tear Us Apart van Joy Division en Swing Life Away van Rise Against.

Monuta uitvaartmuziek top 10

  1. Ave Maria – diverse uitvoeringen
  2. Time To Say Goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
  3. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij
  4. My Way – Frank Sinatra
  5. ’N Trein Naar Niemandsland – Frans Bauer
  6. Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato
  7. We’ll Meet Again – Vera Lynn
  8. The Rose – André Rieu
  9. Waarheen, Waarvoor – Mieke Telkamp
  10. Hallelujah – diverse uitvoeringen

De Top is samengesteld uit ruim 6.000 nummers die in 2018 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. De keuze voor muziek op een uitvaart is in de loop der jaren weinig veranderd. Sinds 2015, de eerste keer dat het onderzoek is uitgevoerd, zijn er zes nummers gelijk gebleven in de top 10.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...
Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)
het poparchief

Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)

In 2003 - tijden van Napster, Bush en SARS - toog onze huidige hoofdredacteur Erik van den Berg naar Londen ...

Monuta presenteert jaarlijkse Uitvaartmuziek Top 10 (advertorial) | OOR