oor tipt

Motel Mozaïque 2019

We hoeven natuurlijk niemand meer uit te leggen hoe blij we mogen zijn met een festival als Motel Mozaïque. Ieder jaar weer weten ze in Rotterdam een spannend, nieuw en toch vertrouwd aanvoelend programma neer te zetten.

Dit jaar komt bijvoorbeeld electrogigant Apparat langs. Na successen met Modeselektor (als Moderat) concentreert Sascha Ring zich nu weer helemaal op zijn eigen project. Tijdens MoMo doet ie een liveset met veel nieuw werk. Net zo eigenwijs is Cherry Glazerr (foto), de indieband van Clementine Creevy uit LA, die in 2017 verraste met het puntige garagejuweeltje Apocalipstick. Nu is er een nieuwe plaat, Stuffed & Ready. Iets indringender, iets gepolijster, maar nog altijd extreem dansbaar. Het Britse Drahla past ook precies in de MoMo-traditie: grimmige postpunk, no wave en vergelijkingen met Wire, Sonic Youth en, voor de jongere lezer, DIIV. In hetzelfde hoekje, iets minder donker maar zeker zo leuk: Fontaines D.C. uit Dublin. De branieschoppers zijn de favoriete nieuwe band van onze hoofdredactie. Het Ierse antwoord op Iceage, zo schreven wij al. Fontaines D.C. is wild, rauw en een tikkie gevaarlijk. En dan schrijft frontman Grian Chatten ook nog eens hele poëtische teksten. In april volgt hun debuutalbum.

De dance-georiënteerde MoMo-ganger komt ook ruimschoots aan z’n trekken. Helado Negro, New Yorker met Ecuadoriaanse roots, maakt bijvoorbeeld dromerige electropop en Tourist ken je van zijn gelaagde, emotionele houseproducties. Overigens heeft deze Will Philips al een Grammy op zak voor zijn bijdrage aan Stay With Me van Sam Smith. Naast muziek is er op Motel Mozaïque natuurlijk nog veel meer te doen. Zo kun je je laten rondleiden door de stad, is er een Art Motel, performancekunst en nog veel meer.

MOTEL MOZAÏQUE met o.a. Apparat , Cherry Glazerr, Fontaines D.C., Drahla, Helado Negro, Tourist, Nilüfer Yanya, Broeder Dieleman & Wannes Cappelle, Lubomyr Melnyk, Altin Gün, Cocaine Piss, Rimon: 18 t/m 20 apr diverse locaties, Rotterdam

Meer info en tickets hier.

Foto: Pamela Littky

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Als je inkomen wegvalt, ga je niet met je gitaar aankloten'
Ontmoetingen

‘Als je inkomen wegvalt, ga je niet met je gitaar aankloten’

De één ging aan de wijn, de ander aan de wandel. Faberyayo bouwde Lego, Tim Knol vertimmerde z’n woning. De ...
20 jaar 'Parachutes': de eerste kennismaking met Coldplay
het poparchief
Coldplay

20 jaar ‘Parachutes’: de eerste kennismaking met Coldplay

In augustus 2000 dook Coldplay voor het eerst op in de kolommen van OOR. Interviewer Erik van den Berg wist ...

Motel Mozaïque 2019 (oor tipt) | OOR