oor tipt

Noname

Wat ze allemaal niet is. Niet de anti-Cardi B. Niet de Lauryn Hill van haar generatie. Geen gewetensvolle mc. Ze is ‘gewoon Fatimah’, aldus Fatimah Warner (26), rapper-poëet uit Chicago. Geen boegbeeld, wel iemand die breekt met stereotiepen.

Dochter van een boekenwinkeleigenaresse en een boekendistributeur. Zelf bepaald geen boekenworm. Ongemotiveerd op school. Een stille puber, per toeval beland in de lokale poetry slam-scene, waar ze zich spiegelt aan Chance The Rapper, Jamila Woods, Saba en Mick Jenkins en langzaam haar (mellow, jazzy, soulvolle) stem vindt. Telefone (2016) en Room 25 (hoog in menig hiphop- en soullijstje over 2018) brengt ze in eigen beheer uit, zonder enige support. Zonder promotie ook. Ze maakt geen video’s, manifesteert zich amper op de social media, is ronduit camera shy, en blijkt ook in het normale leven een laatbloeier. Op haar 25e heeft ze voor het eerst seks, vertelt ze The FADER, al moeten we ook daar verder niet te veel achter zoeken. Op Room 25 straalt ze ongeremd, Fatimah, een normale meid met wereldse interesses en aardse lusten. Ze zingt zelfs over haar pussy. Ze ademt het leven, maar niet zoals Cardi B.

Noname live: 2 apr Botanique, Brussel (B) | 3 apr Melkweg, Amsterdam

Foto: Dimitri Hakke

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Metallica overdondert ook van een afstandje
concert
Metallica

Metallica overdondert ook van een afstandje

De vorige keer dat Metallica in Amsterdam optrad, was dat voor twee – relatief – intieme concerten in de Ziggo ...
Smashing Pumpkins is luid, rauw en intens in AFAS Live
concert
The Smashing Pumpkins

Smashing Pumpkins is luid, rauw en intens in AFAS Live

Eindelijk weer in de oude bezetting zijn de Smashing Pumpkins van Billy Corgan bezig aan een Europese tournee. En toch ...
Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark
concert
Bon Jovi

Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark

Het is een van de succesvolste bedrijven in de muziek. De BV Bon Jovi staat al jaren in de lijst ...

Noname (oor tipt) | OOR