OOR Tipt

PastPresentFuture 2018

Op de vooravond van het Amsterdam Dance Event organiseert muziekcollectief LUDWIG een futuristisch live-muzieksymposium waarin ze de volgende vraag beantwoorden: toekomstmuziek, hoe klinkt dat eigenlijk? Een experimentele reis door het verleden, heden en de toekomst van de elektronische muziek.

Tijdens PastPresentFuture presenteert LUDWIG de geschiedenis van de eerste elektronische experimenten door Edgard Varèse tot de twintigste eeuw met baanbrekende innovaties, muzikanten en componisten zoals Moondog, Gyôrgy Ligeti en Steve Reich. Jonge muzikanten voeren de moderne klassieken uit.

Eregast van de avond is het electronicaduo Weval, dat voor de gelegenheid een ambientset uitvoert. James Oesi, Maarten Vos (Kytopia) en Bram Hakkens storten zich op Steve Reichs Tehillim met een trio van contrabas, modulaire synth en drums. Neuro-musicoloog Artur Jaschke vertelt over de impact van muziek op het brein en Aart Strootman presenteert zijn meest recente project: print-yourself 3D instrumenten. De Dutch Classical Talent Award-winnares Diamanda Dramm stelt haar instrument in toekomstperspectief en Interbellum, het ambient/minimal-duo Nathan Marcus en Loden Rietveld, onderzoekt met op maat gebouwde instrumenten en een audio-reactieve lichtinstallatie de relatie tussen artiest en publiek.

PastPresentFuture vindt op 16 oktober plaats in Paradiso. Tickets zijn hier verkrijgbaar. Daarnaast worden er nog twee andere PastPresentFuture-avond plaats in het Grand Theatre in Groningen (19-10) en de Stadsgehoorzaal in Leiden (07-12).

Foto: Lisa Boels

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort
concert

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort

Tien dagen werd er op het door luxe appartementen omringde parkeerterrein van de Grote Kaai midden in Lokeren gefeest. En ...
Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013
concert
Erykah Badu

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013

22. Een angeliek getal in de spirituele wereld, een symbool voor gidsing en doelmatigheid. Ook is 22 de huidige leeftijd ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

PastPresentFuture 2018 (OOR Tipt) | OOR