oor tipt

OOR's concerttips 23 - 25 februari

Een goed concert willen bezoeken dit weekend maar niet weten wat? Het uitkiezen van een goede show is ook niet makkelijk, de lijn tussen kwaliteit en meuk is immers flinterdun. Daarom helpen wij je een eindje op weg met onze vijf tips voor de komende dagen. Dan kan jij je vrienden meeslepen naar louter kwaliteitshows en doen alsof jij het in je eentje hebt bedacht.

U.D.O.
Waar en wanneer: 
vrijdag 22 februari @ Paard, Den Haag
Wat: Udo Dirkschneider is in zijn vakgebied een grote naam. De Duitser verkocht miljoenen platen met zijn speedmetal. Met name in de jaren tachtig toen Udo zong bij de speedmetalgrondleggers van Accept, maar ook met zijn andere band U.D.O. had de zanger weinig te klagen. Dirkschneider bracht van de zomer de nieuwe plaat Steelfactory uit met U.D.O. en daarop volgde een tour die de band deze vrijdag langs de grote zaal van de Haagse poptempel Paard brengt.

Lala Lala
Waar en wanneer:
zaterdag 23 februari @ Vera, Groningen
Wat: In de categorie: jongeren met issues hebben wij dit weekend twee acts in de aanbieding. Waar Billie Eilish in Tivoli de zaal uitverkocht heeft, zijn er voor Lala Lala nog kaarten verkrijgbaar. De 24-jarige singer-songwriter heeft het lastig, dat blijkt ook uit haar, neerslachtige, muziek. Veelal bestaand uit twee akkoorden en een melodie in mineur is de muziek van Lilie West ontzettend herkenbaar, maar blijf je wel luisteren. Met debuutplaat The Lamb op zak, komt de in Engeland geboren zangeres haar verhaal doen.

Uriah Heep
Waar en wanneer: zondag 24 februari @ 013, Tilburg
Wat: In het begin van de jaren zeventig kon je niet om acts als Uriah Heep heen. De Britten waren, samen met landgenoten van Led Zeppelin, Deep Purple en ga zo maar door, niet weg te denken uit de hitlijsten. Na al die jaren is de band nog altijd bezig met toeren, waarbij Tilburg de volgende stop is. Misschien is de houdbaarheidsdatum van de act overschreden, maar een nostalgisch tripje naar de seventies is nooit echt een straf.

Maggie Rogers
Waar en wanneer:
maandag 25 februari @ Paradiso, Amsterdam
Wat: Tussen de elektropop van Sigrid en de countrypop van Kacey Musgraves zat een gat. Daar is Maggie Rogers, als voormalig banjospeler, ingesprongen en nu is ze vakkundig de buitengrenzen van de genres aan het uitbreiden. Pharell was onder de indruk en sindsdien is Rogers overal te zien. In Londen deed Florence Welsh zelfs mee tijdens een optreden. Of de Florence + The Machine-frontvrouw er nu weer bij is betwijfelen wij, maar dat neemt niet weg dat Maggie Rogers ongetwijfeld een ontzettend goede show neer gaat zetten.

Post Malone
Waar en wanneer:
maandag 25 februari @ De Melkweg, Amsterdam
Wat: Om Post Malone kan je simpelweg niet meer heen. Rockstar was genomineerd voor meerdere Grammys en speelde tijdens de awardceremonie samen met Red Hot Chili Peppers. Daarnaast speelt de rapper/zanger ook niet onverdienstelijk gitaar en heeft hij Dylan, Cash, Cobain en veel andere grootheden op zijn lichaam getatoeëerd. In de nieuwe OOR staat een uitgebreid artikel over de rapper, die maandag in de Ziggo Dome staat.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

OOR's concerttips 23 - 25 februari (oor tipt) | OOR