blog

RTL haast zich wereldbeeld kijkers te herstellen na uitspraken rappers

Hoofdredacteur Anton de Wit van het Katholiek Nieuwsblad was maandag te gast bij RTL Late Night om te vertellen dat het huwelijk toch echt bedoeld is als een verbintenis tussen man en vrouw. Zo staat het immers in de Bijbel. Het toeval wilde dat Ali B, Boef en Ronnie Flex ook aan tafel zaten, om over hun muziek te praten. Met zijn drieën vormden ze een front tegen De Wit.

Dat was voor sommige kijkers misschien een beetje ongemakkelijk. Zaten daar nou drie jonge mannen met een migratieachtergrond aan een witte christelijke Nederlander uit te leggen hoe 2017 werkt?

Van Ali B kon je dat misschien verwachten. Dat is immers onze knuffelmarokkaan –  een schadelijke term overigens, omdat het Ali B tot uitzondering maakt; we kunnen zijn progressieve wereldbeeld gemakkelijk accepteren zonder de ‘echte’ Marokkanen minder eng te hoeven vinden.

Maar Ronnie Flex? Dat is toch dat kleine donkere mannetje dat onze jeugd aan de drank en de drugs wil helpen? Dat Boef voorstander van gelijke rechten is, daar kunnen we helemaal niet bij. Die man roept op tot geweld en verkrachting. Dat kun je zien in zijn vlogs. Nee, die heb ik niet gezien, ik heb wel wat beters te doen, maar het schijnt toch echt zo te zijn.

Om te voorkomen dat kijkers hun wereldbeeld radicaal moeten bijstellen, heeft RTL een berichtje op zijn website geplaatst. De uitspraken van de rappers hebben voor online ophef gezorgd. Die stelling wordt onderbouwd met twee anonieme quotes van – volgens RTL – fans van Boef.

Iedereen die wel eens verdwaalt in de comment-secties van de grote dagbladen, weet dat er maar een nieuwe astroïde hoeft te worden ontdekt, of alle Moslims moeten het land uit. Wordt de yoghurt duurder? Dat is de erfenis van Job Cohen. Celine Dion heeft een nieuw liedje? Het is weer 1933.

Doorgaans worden die comments niet nieuwswaardig geacht. Nu wel. De RTL-kijker zou eens gaan denken dat niet-Westerse allochtonen ook maar mensen zijn. Gelukkig is de verwarring net op tijd hersteld.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 2: tekens van boven
concert
Foo Fighters

Pinkpop dag 2: tekens van boven

De 49ste editie van Pinkpop vindt dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR is alle drie de dagen van ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...

RTL haast zich wereldbeeld kijkers te herstellen na uitspraken rappers (blog) | OOR