Blog

Top 5 meest extreme ticketprijzen

Eddie Vedder geeft in mei twee solo-optredens in de Amsterdamse Afas Live. Een dure grap voor fans van de Pearl Jam-zanger aangezien de kaarten ruim honderd euro kosten. Het leverde Vedder veel kritiek op, omdat zijn band in de jaren negentig Ticketmaster nog voor de rechter sleepte wegens te dure Pearl Jam-kaarten. Desalniettemin verkochten beide concerten afgelopen vrijdag razendsnel uit. Dat fans diep in de buidel tasten om hun muzikale held(en) te zien is niets nieuws. Hieronder vijf voorbeelden van artiesten die ook niet bang zijn hun ticketprijzen flink op te schroeven.

5. Paul McCartney
Hoewel de ticketprijzen in Nederland niet vaak door het plafon schieten, is dat in Amerika wel anders. Tijdens de Amerikaanse tournee van McCartney in 2016 betaalden fans van de zanger gemiddeld een kleine tweehonderd voor een avondje meezingen met Beatlesklassiekers.

4. Fleetwood Mac
Een reünie van Fleetwood Mac onbetaalbaar? Nee hoor, in 2015 sluit Christine McVie zich weer aan bij het gezelschap en de band plant gelijk een nieuwe tournee in. Tickets gaan voor ruim driehonderd dollar over de toonbank.

3. U2
U2 staat al jarenlang bekend om hun hoge ticketprijzen en tijdens de tournee in 2015 bereikt dat tijdens een optreden in het New Yorkse Madison Square Garden het hoogtepunt. De gemiddelde bezoeker betaalt daar zo’n zeshonderd euro voor een avondje U2.

2. The Rolling Stones
In 2012 vierden The Rolling Stones hun 50e verjaardag met de 50 & Counting tour. Voor het eerst in drie jaar spelen de Britten ook weer in Amerika, en dat mag volgens de heren wat kosten. De gemiddelde prijs voor een kaartje bedraagt ruim zeshonderd dollar. Tijdens een persconferentie heeft Mick Jagger geen benul of dat veel geld is of niet. ‘Is dat veel? Ik heb geen flauw idee’, zei de zanger destijds.

1. Sting
Wie jarig is trakteert zou je denken. Sting (foto) interpreteerde dat net even wat anders tijdens zijn zilveren jubileum en 60ste verjaardag in 2011 dat hij vierde in het New Yorkse Madison Square Guarden. De ex-Police zanger vroeg maar liefst duizend dollar voor een ticket. Gek genoeg verkocht het optreden ondanks de hoge prijzen binnen mum van tijd uit.

Nederland
In Nederland liggen de ticketprijzen gelukkig een stuk lager. Het record voor het duurste concertkaartje in Nederland, staat sinds 2012 op naam van Madonna die zitplaatsen voor haar concert in de Ziggo Dome voor 175 euro per stuk verkocht. Het schrok de fans destijds niet af aangezien het concert binnen een dag uitverkocht. ‘Begin maar alvast met sparen. Mensen geven de hele tijd honderden dollars uit aan de raarste dingen zoals handtasjes bijvoorbeeld. Ik zou zeggen: schraap je geld bij elkaar en kom naar mijn show. Ik ben het waard’, zei de Queen of pop destijds.

Door Melvin Sturm / Foto: Luuk Denekamp

Actie: als je nu een abonnement neemt op OOR kies je zelf je eigen welkomstgeschenk, zoals tickets voor Pinkpop, Dauwpop of Rewire.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Paul Dokter (ex-Serenes) overleden
nieuws
The Serenes

Paul Dokter (ex-Serenes) overleden

Er is een stukje Friese pophistorie heengegaan: vandaag werd bekend dat Paul Dokter, een van de twee zingende en songschrijvende ...
A New Day Now
album
Joe Bonamassa

A New Day Now

Joe Bonamassa debuteerde in 2000 veelbelovend met A New Day Yesterday. De toen 22-jarige New Yorker speelde uitstekend gitaar en ...
Dreamland
album
Glass Animals

Dreamland

Even werd Glass Animals bedreigd in zijn voortbestaan, toen drummer Joe Seaward twee jaar terug werd aangereden door een truck ...

Top 5 meest extreme ticketprijzen (Blog) | OOR