Club OOR

Cigarettes After Sex

19 aug 2018
Tivoli­Vredenburg
Utrecht

Club OOR presenteert Cigarettes After Sex op 19 augustus in TivoliVredenburg (Utrecht). Ben je OOR-abonnee en wil je hier gratis bij aanwezig zijn? Meld je dan snel aan via het ticket onderaan dit artikel. Elke OOR-abonnee mag één vrijkaartje bestellen. Let wel: op = op!

Laten we het heel hip ‘softpop’ of ‘pop noir’ noemen. Of: ‘Ambientpop waarbij ook Chris Isaak (twangy gitaar) en Hope Sandoval van Mazzy Star (zwoel en traag) elkaar behaaglijk opwrijven’ (collega Engelshoven een jaar geleden bij de release van het naamloze debuut). Blikvanger is de zwoele zangstem van Greg Gonzalez, die ons meevoert naar een duistere wereld tussen droom en werkelijkheid. ‘Ik zie mijn songs als filmscènes’, verklapte hij aan Engelshoven. ‘Zo moeten ze aanvoelen. Ik wil dat je precies kunt voorstellen hoe de kamer waarin de handeling plaatsvindt er uitziet.’ Het is geen toeval dat zijn muziek werd gebruikt in de tv-serie The Handmaid’s Tale. De muziek is ervoor geknipt, beeldend en sensueel als zij is. Gonzalez blijkt een groot filmliefhebber. ‘Het begon bij mij met Fellini’s [een film uit 1963]. Ik raakte geobsedeerd door de esthetiek van arthouse films. Ons album is zeer beïnvloed door L’Avventura van Michelangelo Antonioni [uit 1960].’ Stijlvol is een understatement.

Club OOR-lid? Bestel je gratis ticket hier. Lijst = vol

Foto: Ebru Yildiz

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Club OOR: Cigarettes After Sex in Tivoli­Vredenburg, Utrecht (19-Aug-2018) | OOR