Club OOR

Jolie Holland & Samantha Parton

8 sep 2018
Lutherse Kerk
Groningen

Club OOR presenteert Jolie Holland & Samantha Parton op 8 september in de Lutherse Kerk (Groningen). Ben je OOR-abonnee en wil je hier gratis bij aanwezig zijn? Meld je dan snel aan via het ticket onderaan dit artikel. Elke OOR-abonnee mag één vrijkaartje bestellen. Let wel: op = op!

Twintig jaar geleden richtten ze samen de Canadese bluegrassmeidengroep The Be Good Tanyas op, die vier albums maakte. Er volgde solocarrières, de één wat succesvoller dan de ander. De in Texas geboren Jolie Holland reikte met haar eigenzinnige mix van folk, country, rock, jazz en blues het verst en werd een van de gezichten van de New Weird America-stroming, waartoe bijvoorbeeld ook Devendra Banhart, CocoRosie, Akron/Family en Josephine Foster behoorden. De hereniging met Samantha Parton resulteerde in Wildflower Blues, een album waarop weer alle Amerikaanse muziektradities samenkomen en de twee vriendinnen ook werk van Bob Dylan, outsider folkie Michael Hurley en Townes Van Zandt uitvoeren.

Club OOR-lid? Bestel je gratis ticket hier. Lijst = vol

Foto: Marilyn Cvitanic

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Club OOR: Jolie Holland & Samantha Parton in Lutherse Kerk, Groningen (08-Sep-2018) | OOR