pinkpop

De schorre kelen draaien overuren bij Inhaler op Pinkpop

‘Ik ga straks wel even verder naar achter’, zegt een jongen vooraan het podium bij Inhaler. ‘Anders is het zo sneu voor al die meisjes van 159 centimeter’. Dat is te kort door de bocht; waar het publiek tijdens de recente show in Paradiso inderdaad voornamelijk bestond uit jonge meiden, trekt de band op Pinkpop een veel diverser publiek.

Fotografie Hub Dautzenberg

En iedereen doet even enthousiast mee. Wanneer zanger en gitarist Elijah Hewson vraagt of iedereen wil springen tijdens Who’s Your Money On?, gebeurt dat direct. ‘How is your singing voice’, vraagt de zoon van Bono zijn vermoeide festivalpubliek. Wat denk je zelf Elijah, tijdens een driedaags festival op de laatste dag? Natuurlijk hebben de meesten van ons geen stem meer over om mee te zingen. Echter maakt dat Pinkpop helemaal niets uit, de schorre kelen draaien gewoon overuren bij Inhaler. 

Nadat de band klaar is met hun nieuwe single These Are The Days zegt een jongen naast ons (niet dezelfde als eerder, die heeft zich aan zijn belofte gehouden en is wat verder achterin gaan staan): ‘Goh, dit is echt een heel lekker nummertje!’ Hij kijkt heel tevreden, alsof hij gewoon even kwam kijken bij de band en onverwacht een nieuwe aanwinst voor zijn zomerplaylist heeft gevonden. Niets beter dan nieuwe muziek ontdekken doormiddel van een liveoptreden.

Wat verderop staat een meisje met haar vriendin te videobellen tijdens het concert, zodat ze thuis mee kunnen kijken. De korte maar krachtige festivalset van Inhaler is voor iedereen leuk. Toegankelijk en vrolijk. Pinkpop is moe, maar Inhaler tapt in onze reserve-energie. Na het laatste nummer schopt Hewson de microfoonstandaard om, lopen de vier jongens weer het podium af en ontvangt de zanger backstage (nog wel vertoond op het scherm) direct een biertje en een peuk. Een echte rocker, met een goede band en een grote toekomst.

Gezien: Pinkpop 2022, zondag (16.30 uur) in de Tent Stage. Lees hier alle recensies van Pinkpop.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole
Down The Rabbit Hole
wilco

Wilco speelt lachend de tent leeg op Down The Rabbit Hole

Waar is het feestje? Niet hier! Niet bij Wilco. Voor aanvang van het grootse en gretig gewilde nachtprogramma, doet Wilco ...
Queen groots en meeslepend in Ziggo Dome
concert

Queen groots en meeslepend in Ziggo Dome

Queen + Adam Lambert hadden in 2020 al met hun The Rhapsody tour in de Ziggo Dome moeten staan, maar ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...

Recensie: De schorre kelen draaien overuren bij Inhaler op Pinkpop (pinkpop) | OOR