pinkpop

OneRepublic laat Pinkpop proeven van zijn toverdrank

OneRepublic voelt op de Pinkpopzondag de stemming haarfijn aan. Geen deep cuts, maar gewoon hits, hits en nog eens hits. En stonden ze niet op het conto van de band uit Colorado zelf, dan kwamen ze wel uit de artiestenportefeuille van hun frontman én hofleverancier-voor-de-sterren Ryan Tedder.

Fotografie Hub Dautzenberg

Ondanks dat hij ‘black jack’ op zijn shirt heeft staan vandaag, raden we u aan om nooit naar het casino te gaan met Ryan Tedder. Als normale sterveling zult u toch echt moeten passen wanneer Tedder, auteur van hits voor sterren als Adele, Lil Nas X en Beyoncé, zijn inzet verhoogt. Bovendien is de kans dat hij wint ook nog eens ontzettend groot. Want Tedder is een echt zondagskind.

Want wat kan deze man niet? Hij zingt mooi, speelt briljant piano, is een goede frontman en heeft dus, zoals gezegd, een fijnbesnaard gevoel voor hits. Tedder lijkt het optreden op Pinkpop aan te grijpen om al die uitzonderlijke talenten zo veel mogelijk tentoon te spreiden. Geen nummer gaat voorbij zonder een falset uithaal, adlib of iets anders frivools dat er op moet duiden dat we met een multitalent te maken hebben.

Dit zorgt er wél voor dat de show soms als too much aanvoelt. Tedder wil zó graag, dat hij zichzelf haast voorbij loopt in al zijn ijver. Het publiek reageert desondanks enthousiast, al wordt het veld niet op zijn kop gezet door OneRepublic. De zegeronde van Tedder langs de barriers oogt dan ook een beetje potsierlijk.

Desalniettemin is de reeks hits die Landgraaf voorgeschoteld krijgt indrukwekkend. Alleen al die van OneRepublic zelf: Love Runs Out, Apologize, Stop And Stare, Secrets en Counting Stars komen allemaal voorbij. En ja, dan is er ook nog een karaokeblokje waarin Tedder zijn werk voor anderen speelt en hij intussen met graagte aan name dropping doet. Halo deed ie met Beyoncé en dat klonk ongeveer zo. En ja, Keep Bleeding Love van Leona Lewis is ook van hem. En we moeten ook nog weten dat hij het genie is achter Sucker van de Jonas Brothers. Even van tevoren heeft Tedder ons dan al tussen neus en lippen door verteld dat hij ook heeft samengewerkt met Sir Paul McCartney.

OneRepublic is eigenlijk helemaal geen band, maar een one-man-hitshow van ontegenzeggelijk een belangrijke naam in de hedendaagse popmuziek. Vandaag laat Ryan Tedder het Pinkpoppubliek even proeven van de toverdrank waarin hij bij zijn geboorte moet zijn gevallen.

Gezien: Pinkpop 2023, 18 juni (19.25 uur) op de South Stage. Lees hier al onze verslagen van Pinkpop.

Zomeractie!

Speciale zomeractie! Als je nu een jaar­abonnement op OOR neemt betaal je geen 66,95 maar slechts 50 euro. En je maakt tevens kans op een originele Epiphone ES-335 gitaar! Meld je hier aan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom
nieuws
sufjan stevens

Sufjan Stevens kampt met zeldzaam Guillain-Barré syndroom

Sufjan Stevens ondergaat een intensieve behandeling voor het Guillain-Barré-syndroom, een spierziekte die mensen volledig kan verlammen ...
Laugh Track
album
The National

Laugh Track

The National dreigde in het museum te verdwijnen. Kijk eens naar de hoes van First Two Pages Of Frankenstein, het ...

Recensie: OneRepublic laat Pinkpop proeven van zijn toverdrank (pinkpop) | OOR