concert

Oscar And The Wolf zet de Ziggo Dome in vuur en vlam

Dat Oscar And The Wolf in rap tempo zou uitgroeien tot een gigantische act kon iedereen zien aankomen. De Belgische electropopsensatie heeft binnen mum van tijd vele awards gewonnen, talloze moderne hits op zijn naam staan en frontman Max Colombie is uitgegroeid tot een stijlicoon. Het geslaagde tweede album Infiniti stamt van vorig jaar, maar met de nieuwe single On Fire op zak heeft de groep alsnog een uitstekende reden om een feest te bouwen.

Een bloedrode gloed vult de goed gevulde zaal. In maagdelijk witte outfits betreedt het viertal geheel op tijd het podium van de Ziggo Dome, waarbij één van de personen uiteraard veel opvallender is gekleed dan de rest. Het is een stijlvol gezicht: de achterwand is bekleed met een gigantisch scherm waarop felle kleuren worden geprojecteerd. Het tropische kleurgebruik steekt prachtig af tegen het spierwitte van de bandleden, maar dat de show esthetisch verantwoord zou zijn kon ook niet anders met een frontman als Colombie.

Extravagant als altijd danst de zanger vanaf het allereerste moment op sierlijke wijze en zit hij een kalmerende trans tijdens You’re Mine, om vervolgens het gaspedaal in te duwen bij Exotic. Daar wordt direct duidelijk waarom deze band live nog beter tot zijn recht komt dan op plaat én dat Oscar And The Wolf duidelijk is gegroeid met deze organische show. Het slotstuk van Exotic wordt verlengd, krijgt een extra dosis energie toegediend en geeft het publiek daardoor de kans om langer op te gaan in het hoogtepunt, waarin stampende beats de boventoon voeren. Dit gebeurt vanavond regelmatig en het werkt uitstekend, zeker omdat ze de ‘saaiere’ elementen van de show sneller doen vergeten.

Want ondanks dat Oscar And The Wolf zijn repertoire in de diepte en de breedte heeft uitgebreid, blijven veel nummers nog altijd gebruik maken van eenzelfde opbouw. Het is merkbaar dat op enkele van deze zeldzame momenten de verveling toeslaat, maar gelukkig staat de uitvoering wél als een huis. Colombie zingt zuiver, zo nu en dan sensueel en kan zonder zich al te veel in te spannen uithalen op de juiste momenten. Hij bedankt het publiek nederig en glimlacht veel en dat werkt aanstekelijk. De tijd vliegt immers als je het leuk hebt. So Real is meeslepend, The Game schuurt en beukt aan alle kanten, Breathing wordt subtieler gespeeld dan je gewend bent en Runaway is duidelijk uitgegroeid tot een publieksfavoriet.

Waar we in april 2015 concludeerden dat de heren live nog ‘nét geen extase’ wisten te bereiken, maken ze dat vanavond wel helemaal waar. Oscar And The Wolf neemt ons moeiteloos mee door een – over het algemeen – gebalanceerde set die vele hoogtepunten kent: een set die van zitplaatsen staanplaatsen maakt en die bezoekers van alle leeftijden laat dansen alsof niemand toekijkt. Teruglopend naar de metro wordt Fever nog herhaaldelijk geneuried en het is duidelijk dat ook On Fire in de smaak is gevallen. Kom maar door met die derde plaat en kom vooral terug naar de Ziggo Dome.

Fotografie: Luuk Denekamp

Gezien: 24 november 2018, Ziggo Dome, Amsterdam

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

King's Mouth - Music And Songs
album
The Flaming Lips

King’s Mouth – Music And Songs

Wie het Instagram-account van Wayne Coyne een beetje volgt, weet dat hij onlangs vader is geworden. Het jongetje heet Bloom ...
Smooth Big Cat
album
Dope Lemon

Smooth Big Cat

Een ‘smooth big cat’ schijnt een zorgeloze vent te zijn die ’s avonds met maten onder het genot van whisky ...
Dudu
album
B Boys

Dudu

‘Not everything has to make sense’, zongen de jongens van B Boys ergens in de eerste minuten van hun debuutplaat ...

Recensie: Oscar And The Wolf zet de Ziggo Dome in vuur en vlam (concert) | OOR