nieuws

25 JAAR DE DIJK

Op vrijdag 3 februari 2006 viert DE DIJK haar 25-jarig bestaan met een imposant jubileumconcert in Ahoy’. Tijdens deze show spelen zij dan ook alle Grote Hits van de afgelopen vijfentwintig jaar.

De muzikale carrière van De Dijk begon in 1981, toen de ‘harde kern’ van Stampei, waaronder o.a. zanger Huub van der Lubbe, bassist Hans van der Lubbe en gitarist Nico Arzbach, besloten een doorstart te maken onder de naam De Dijk, vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk. Het allereerste optreden dat zij deden was in het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud in Paradiso, in 1981. Na een optreden in Vara’s Popkrant begonnen ook de platenmaatschappijen interesse te tonen hetgeen in 1982 resulteerde in de allereerste single van De Dijk: Bloedend Hart. Inmiddels kan De Dijk terugkijken op een succesvolle muzikale carrière met Grote Hits als: Binnen Zonder Kloppen, Groot Hart, Dansen Op De Vulkaan, Mag Het Licht Uit, Als Ze Er Niet Is en Ik Kan Het Niet Alleen.

Met het Vijfentwintig Jarige Jubileum is er echter absoluut nog geen sprake van stoppen. Sterker nog vanaf september a.s. ligt er alweer een nieuw album van De Dijk in de winkels. Een leuke bijkomstigheid van het jubileum is dat Thomas Verbogt een boek uitbrengt over zijn zoektocht naar ‘het hart’ van De Dijk. Het boek heeft dan ook als titel Hart van De Dijk en het is de bedoeling dat het boek rond het optreden in Ahoy’ gepresenteerd wordt.

De Dijk – Vrijdag 3 februari 2006
Ahoy’ – Rotterdam
Entree: € 26,- / € 28,- / € 29,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Kaartverkoop start zaterdag 16 juli om 10.00 uur via Ticket Service, de grotere postkantoren, VVV’s en GWK’s, tel: 0900-300 1250 (45 cpm), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. 

Foto: Bob Bronshoff

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
Coldplay bezorgt zelfs de grootste cynici een glimlach
concert
Coldplay

Coldplay bezorgt zelfs de grootste cynici een glimlach

Tijdens hun Music Of The Spheres-wereldtour doet Coldplay dit jaar Nederland niet aan. De fans in de Benelux worden dit ...

25 JAAR DE DIJK (nieuws) | OOR